Categories Majčinstvo, ZDRAVLJE

Lakše do začeća: Saveti i namirnice za povećanje plodnosti

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sladoled

Jedno istraživanje dokazalo je da je kod žena koje su dnevno konzumirale dve ili više porcija niskokaloričnih mlečnih proizvoda povećan je rizik od neplodnosti izazvane poremećajima u ovulaciji, i to za čak 80 odsto. Nasuprot tome, pokazalo se da su one koje su jele barem jednom dnevno punomasne mlečne proizvode pozitivno uticale na svoju plodnost. Dakle, ako želite da zatrudnice slobodno svakog dana uživajte u porciji svog omiljenog sladoleda čija sezona tek počinje.

Med

Med je odlična namirnica za jačanje imuniteta, a bogat je izvor minerala i amino kiselina koje pozitivno utiču na reproduktivni sastav i rad jajnika.

Avokado

Avokado, čiji oblik podseća na matericu, poboljšava zdravlje i funkciju ovog organa, a pomaže i u ravnoteži hormona, te smanjuje rizik od raka materice i jajnika. Zanimljivo je i to što je potrebno tačno devet meseci da avokado od cveta postane zreo plod. Takođe, ovo voće sadrži nezasićene masti koje mogu povećati plodnost. Naime, jedno istraživanje pokazalo je da su žene čija je ishrana bila bogata ovim mastima, a koje su bile uključene u program vantelesne oplodnje, imale trostruko više uspeha u pokušajima da zatrudne.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA