Categories Psiha

3 rečenice koje uspešni ljudi izgovaraju bez straha

# “Moje mišljenje je…”

Foto: Pixabay

Rečenica kojom ćete svima pokazati da niste samo “kancelarijsko klimalo glavom”, već radnik koji se trudi da razmišlja o problemima i koji se trudi da pronađe rešenje. Prema jednom britanskom istraživanju, poslodavci obožavaju ljude s vizijama te samo takvi mogu dugoročno uspeti. Takođe, o onima koji se ne boje reći ono što misle naglas imaj samo pozitivno mišljenje, ako je ono naravno logično i primereno, a ne samo glupost, tek toliko da se nešto kaže.

Pročitajte i...Pet znakova da ste dobra prijateljica

# “Treba mi pomoć”
Niko ne zna baš sve, ali sve se može naučiti. Zato, nemojte da se plašite da zatražite pomoć. Ništa se tu dodatno ne treba obašnjavati, samo treba shvatiti da je to potpuno normalna stvar i da nije nikakva sramota. Naučićete nešto novo, a i pokazati nadređenima da ste spremni da učiti od drugih i da znate da slušate, što je svakako velika prednost za rad u timu.

# “Pogrešila sam”
Priznati grešku veliki je ljudski kvalitet, kako u privatnom životu, tako i u onom poslovnom, iako se nadamo da se ne radi o velikim greškama, za koje će mnogi morati kasnije “plaćati”. Možda takvo priznanje neće vama olakšati osećaj krivice, ali ćete njime svakako pridobiti poštovanje kolega, jer ćete pokazati da ste svesni svega oko sebe.

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA