Categories Psiha

3 stvari drži uvek za sebe: ljubavni život, prihode i sledeći korak!

Pročitala sam juče negde savet: “3 stvari drži uvek za sebe: ljubavni život, prihode i sledeći korak”, malo je reći da mi je odzvonilo glasnije od crkvenog zvona u podne. Nisam mogla a da se ne zapitam kada smo postali tako uskogrudni, samoljubivi, egoistični? Zar smo zaboravili i onu “što jače stiskaš to ti više beži”? Zašto i kada smo počeli da verujemo da je ono što sačuvamo za sebe bezbedno, a ono što podelimo s drugima da nam piše minuse?

Foto: Pixabay

Sačuvaj ljubavni život za sebe – šta su hteli da kažu ovim? Naravno da nećeš deliti partnera sa svakim kome zatreba malo nežnosti, ali zašto nas savetuju da je pametnije partnera kriti iza zatvorenih vrata i u okrilju svog doma? Zar se svako javno eksponiranje sopstvenog odabira smatra nepristojnim ili postoji bojazan da bi neko (?) mogao da ugrozi našu idiličnu romansu? U čemu je štos? Pojasnite mi, objasnite. Zašto je važno sakriti sreću? Da li da je drugi ne bi uzeli i da drugi ne bi slutili?

Čuvaj prihode za sebe! – savetuju, ali zar sreća nije veća kada se deli? Daj, da bi ti se vratilo. Šta ću da radim sa novcem ako nijedan osmeh danas nisam izmamila? Šta će mi sva bogatstva sveta ako nemam mir u duši, ako ništa dobro nisam napravila tog dana. Šta će nam prihodi ako ništa ne kupimo onome ko ima manje od nas?

Kažu još i “čuvaj sledeći korak za sebe”. Tajiti sledeći korak je zabravo vibracija nepoverenja prema svojim saradnicima, prijateljima, partnerima. Skrivati od drugih je jednako kao i skrivati od sebe samog. Ideje postoje da bi se delile, kako biste nadahnuli druge, potstakli ih da i sami iskorače iz svoje zone komfora i da se usude i sami da stvaraju ideje. Zašto biste onda svoje ideje, planove i krili? Da vam neko ne bi ukrao ideje? Ni to ne mora biti toliko strašno. Ukrašće vam ideju ali ćete spoznati ko su vam verni i odani saputnici na putu. A čim ste stvorili jednu ideju, stvorićete ih još mnogo, ali sam uz iskrene i prave ljude pored sebe.

Pročitajte i… Ispovest: Komplikovano je… voleti nekoga kome niste na prvom mestu


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA