Categories Psiha

Kako da napravite savršen plan: Najjednostavnija TO DO lista

Grad i izlozi su već okićeni i u radnje sa nameštajem stigle su novogodišnje kolekcije ukrasa za dom – dakle, bliže nam se praznici!!! Verujemo da vas je takva atmosfera već navela na to da počnete da sabirate utiske o ovoj i polako ali sigurno donosite nove odluke koje želite da sprovedete u narednoj. Za to vam treba praktična TO DO lista! Pa zašto ne biste već krenuli da “krojite” januar 2018! Evo jedne praktične liste:

 

U pitanju je metod “1-3-5”, koji hvale mnogi, jer se pokazao vrlo uspešnim i praktičnim u kreiranju liste obaveza. Ta “TO DO” lista ima 9 stavki: jednu glavnu, tri manje važne i pet najmanje bitnih.

Počinjete od najvažnijeg cilja! Dobro promislite koja je to prva obaveza za novu godinu, ona kojoj treba da posvetite najviše svog vremena i pažnje. Neka ona bude vaš “mini projekat”, na koji ćete najviše biti fokusirani i za koji ćete odvajati najviše vremena (nije loše to da radite i sa dnevnim obavezama – da uvek imate fokus na jednu, najglavniju stavku u planeru).

Zatim slede tri manja cilja, na koja ćete se fokusirati kad glavni završite, a onda prelazite na pet ostalih. Tako ćete sve planove i obaveze završavati na vreme,, samo je važno da zaista ne preskačete korake sa liste i da date sve od sebe da vam na kraju dana, nedelje ili meseca budu štiklirane kao ispunjene baš sve stavke.

 

Foto: Pixabay

Pročitajte i … Da li život trošite na pogrešne stvari?

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA