Categories Psiha

Kako sam pokušala da pobedim svoje poroke

Brza hrana, cigarete, veze bez budućnosti… Mapirala sam šta je to što me najaviše koči i potom krenula da radim na sebi, posvećeno i bez izgovora. Evo kako sam pokušala da kontrolišem svoja tri glavna poroka

Piše: M.M.

Znate kako kažu – sve što nam pričinjava zadovoljstvo je nemoralno, nezdravo ili goji.

Tada u našoj svesti ne postoji jutro sa mamurlukom već samo trenutno iskustvo slobode igranja uz preglasnu muziku i divan osećaj pijanstva. Tada nema osećaja kajanja zbog prejedanja brzom hranom: on dolazi tek kasnije, kada osvestimo da je trebalo da budemo pametniji i preskočimo pljeskavicu u tri ujutro, ili kada stanemo na vagu i priznamo da prosto nećemo smršati.

To je to, bucka. Sama si kriva.

Photo by Luca Iaconelli on Unsplash

Taj osećaj slabosti i sramote pred samom sobom jedan je od najgorih osećaja. Međutim, ovakvo ponašanje postaje opasno onog trenutka kada pređe iz povremene otkačene večeri u obrazac ponašanja. Upravo to se desilo i meni.

Šta sam onda pokušala da uradim? Shvatila sam da, ukoliko želim da budem bolja osoba nego juče, moram da napravim manje korake, a ne da očekujem da ću se već sutra probuditi zadovoljna u svom novom životu.

Mapirala sam šta je to što me javiše koči i potom krenula da radim na sebi, posvećeno i bez izgovora. Evo kako sam pokušala da kontrolišem svoja tri glavna poroka.

O tome zašto sam upala u začarani krug veza za jednu noć, i kako sam se konačno oslobodila tog obrasca ponašanja, čitajte na sledećoj strani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA