Categories Psiha

Kvalitetan obrok za manje novca

U eri racionalizacije životnih troškova, svi pokušavamo da uštedimo što više možemo. No, kada je hrana u pitanju, ušteda ne sme da bude na uštrb kvaliteta.

Otkrivamo vam metode “stiskanja novčanika” koji neće ostaviti negativne posledice na vašu ishranu, niti narušiti ukus hrane.

Izvan kuće jedemo bar svaki šesti obrok. Većina ljudi svakodnevno kupuje barem doručak na putu do posla, a mnogi odlaze u restorane na ručak. Dakle, ako želite da poboljšate svoj budžet i zdravlje, pripremajte sve obroke kod kuće i nosite užinu na posao.

Više trošimo kada smo gladni, ili kada nam je apetit stimulisan. Zato je uvek bolje da siti odlazite u kupovinu namirnica.

U različitim delovima supermarketa prodaju se slični proizvodi po različitim cenama. Na primer, ako kupujete suvo ili jezgrasto voće, ono je obično jeftinije u delu u kojem se prodaje u rinfuzi ili kao materijal za kolače, nego u delu sa grickalicama.

Voće i povrće je (obično) jeftinije na pijacama nego u supermarketima. Osim cene, kvalitet ovih namirnica je bolji na pijacama, a i izbor je uvek veći.

Izvor: Life Content

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA