Categories Psiha

Na koji način tražiti i dobiti povišicu?

Ako mislite da ste povišicu zaslužili, izborite se za nju, ali se svakako dobro pripremite za pregovore sa svojim poslodavcem. U nastavku donosimo nekoliko ključnih stvari koje bi vam mogle u tome pomoći…

Foto: Guliver/Thinkstock

Verujem da ste se svi susreli s čarima pregovaranja oko povišice. Bilo da ste je inicirali sami ili [to je ređe, da je inicirao vaš poslodavac. No, nezavisno od toga, dobro je imati strategiju tačnije na koji to način izvesti i kako u tim situacijama uopšte argumentirano pregovarati.

Pročitajte i…Kako da budete srećniji na poslu

Pre svakog takvog sastanka gde je tema upravo vaša povišica, dobro je da sami promislite kakav je vaš status i koja je vaša vrednost u smislu rada, napretka i doprinosa na poslu. Trebali biste u tom slučaju imati dobru pozadinu i konstruktivno opravdanje i naravno, realna očekivanja. Dobro bi bilo da se u tom slučaju raspitate i saznate  od kolega koji rade isti posao kao i vi i na istim ili barem sličnim pozicijama kako se kreće neki prosek plata, čisto da ne “odlutate” ili slučajno umanjite svoju vrednost.

Kliknite na sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA