Categories Psiha

Navike uz koje će vam samopouzdanje porasti

Ako se osećate nesigurno u sopstvenoj koži i nemate hrabrosti za donošenje mnogih važnih životnih odluka, donosimo vam spisak navika pomoću kojih će vaše samopuzdanje rasti.

Foto: Thinkstock

1 Prestanite sa samokritikom. Nema ništa loše u konstruktivnoj samokritičnosti, ali kada unutrašnji kritičar radi protiv vas, to znači da je vreme za promenu. Kad se uhvatite u trenutku neopravdane samokritičnosti, zaustavite tok negativnih misli i probajte da izgovarate unapred smišljene pozitivne “mantre”.

2 Motivišite se. Onog trenutka kad budete postavili sebi ciljeve, lakše ćete odrađivati svakodnevne obaveze. Kad imate motivaciju, suočavanje sa životnim teškoćama postaje lakše.

3 Radite na sebi. Neka vaša velika promena započne usvajanjem novih znanja. Nikad nije kasno za upisivanje nekog seminara koji može promeniti tok vaše karijere.

4 Svake večeri zapišite zašto cenite samu sebe. Kad vam samopuzdanje bude najpoljuljanije, možete da prelistate taj dnevnik i podsetite se zašto sve treba da cenite samu sebe.

5 Pomozite drugima. Altruisti su najsrećniji ljudi. Dokazano je da pomaganje drugima budi u nama osećaj sreće kakav se može postići samo činjenjem nesebičnih dela.

6 Brinite o svom zdravlju. Akcenat nije na izgledu već na fizičkom zdravlju, zahvaljujući kome raste naša mentalna snaga, ali i samopouzdanje.

7 Svakog dana uradite jednu stvar koja vas plaši. Tako pobeđujemo sopstvene nesigurnosti i suočavamo se sa onim što nas sprečava da živimo punim plućima.

8 Sa pozitivnim stavom prihvatite neuspeh. To je sastavni deo života i zato ga ne treba doživljavati kao tragediju. Ne odustajte kod prve prepreke, jer uvek možete naći način da je zaobiđete.

9 Ne upoređujte se sa drugima. Umesto toga fokusirajte se isključivo na svoj život i na to kako ga možete poboljšati.

10 Okružite se ljudima koji su vam potpora u svemu, koji razumeju vaše težnje i koji će vam uvek čuvati leđa.

Pročitajte i … Promenite život za samo deset minuta

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA