Categories Psiha

Novogodišnje odluke: promene svakodnevnih navika učiniće vaš život kvalitetnijim

Kako se približavamo novoj godini, po prirodi, sumiramo staru i razmišljamo o tome šta ćemo bolje da radimo u sledećoj godini i kako da se u njoj još bolje osećamo. Mi vam predlažemo da donesete ove četiri odluke koje će vam život učiniti znatno kvalitetnijim.

1. Zdrav način života kao rutina

Zdrave navike ne usvajaju se preko noći. Prema nekim izvorima, potreban je barem 21 dan da nam neka radnja postane deo svakodnevne rutine. U tom procesu najbitnije je da se držite unapred zadanih odluka. Primera radi, odlazak na spavanje uvek u isto vreme ili reći ”NE” nezdravom obroku.

2. Uvedite jutarnje rituale

Po jutru se zaista dan poznaje, zato pre nego što krenete u jurnjavu i suočavanje sa svakodnevnim obvezama, odvojite malo vremena samo za sebe. Ustanite ranije i posvetite vreme sebi.

3. Odredite neko vreme u danu/ nedelji koje ćete provesti bez “modernih tehnologija”

Kako biste se pre svega spojili sa sobom, ali i drugim ljudima, potrebno je, makar ponekad, distancirati se od tehnologije.  Izgasite telefon na sat vremena dok čitate knjigu, dok ste sa prijateljima na piću, dok ste sa porodicom, sa voljenom osobom… Bez telefona, koji vas prekida, vreme provedeno sa nekim ili dok radite nešto biće znatno kvalitetnije.

4. U svoj raspored jednom nedeljno zabeležite “moje vreme”

Deset minuta meditacije ili najobičnija šetnja prirodom uvelike vam mogu pomoći u ostvarivanju balansa u svakodnevnom životu. Svakoj osobi je potrebno da se posveti sebi. Odvojite 1 sat u toku nedelje kada ćete raditi bilo šta što vas ispunjava.

Pročitajte i… 8 stvari koje nam smetaju da promenimo loše navike

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Thinkstock

A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA