Categories Psiha

Osam navika žena koje ne skidaju osmeh s lica

Sigurno u svom okruženju imate bar jednu ženu (ili ste baš vi ta) koja je, uprkos životnim problemima, uvek nasmejana i širi lepu energiju. Pozitivan način razmišljanja moramo da usvojimo, jer to nije nešto sa čim se rodimo, zato vam otkrivamo osam tajni žena koje su uvek vedre i koje ne skidaju osmeh sa lica. 

Foto: Thinkstock

1 Ne zamaraju se nebitnim stvarima, ne reaguju na svaki prigovor ili zamerku, jer dobro procenjuju šta je od toga konstruktivno, a šta je rezultat nečije nervoze.

2 U životni i radni prostor unose pozitivnost. Sitnicama kao što su buket cveća na stolu, ili kolaž sa slikama voljenih osoba u kancelariji ulepšavaju svoju okolinu.

3 Imaju kućne ljubimce. Nauka je davno dokazala da su ljudi sa kućnim ljubimcima generalno srećniji od onih koji ih nemaju. Ljubimci podižu raspoloženje i smiruju.

4 Meditiraju. Istraživanja pokazuju da se nakon samo nedelju dana redovne meditacije primećuje razlika u reagovanju na stres.

5 Stavljaju sebe na prvo mesto. Srećne žene su same sebi prioritet i ne stide se da to priznaju. Veoma vode računa o svojim potrebama.

6 Znaju sa razlogom da se naljute i nikad ne dopuste besu da se nagomila. Kad imaju razloga za ljutnju, onda je bez problema izraze.

7 Svakodnevno vežbaju, bez obzira na to koliko imaju posla i obaveza. Ne rade to zbog izgleda nego zbog zdravlja. Nakon toga su uvek smirenije i zadovoljnije.

8 Zahvalne su na svakom novom danu, na svakom lepom trenutku provedenom sa voljenima, na svakom osmehu koji dobiju od drugih. Zahvalne su čak i na životnim nedaćama, jer ih čine jačima.

Pročitajte i … Kako biti srećan na poslu: Postavite sebi samo nekoliko pitanja

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA