Categories Psiha

Promenite sebi život uz ovih deset stavki

Promene su neminovan životni proces i što im se više budemo odupirali, to će nam život biti teži. Ali, uvek možemo uzeti stvari u svoje ruke, preduhitriti promenu i sami doneti odluku želimo li nešto da menjamo ili ne želimo. Evo koje sve prilike možete stvoriti kako biste živeli srećnije.

Foto: Thinkstock

1 Pronađite smisao! Razmislite što vam je i zašto važno u životu, šta vas usrećuje i šta želite da postignete. Prestanite sa besciljnim lutanjem.

2 Sanjajte! Setite se detinjstva, tog vremena kad ste stalno zamišljali kakav će vam život biti kad odrastete, kad je sve bilo moguće. Kako biste snove pretvorili u stvarnost, zapišite ih.

3 Odredite ciljeve! Nakon što detektujete smisao i oživite snove, odredite kratkoročne i dugoročne ciljeve, ali ne budite strogi prema sebi. Ciljevi se tokom života menjaju, što je sasvim normalno.

4 Naučite da pustite stvari! U životu nema mesta za žaljenje. Ako stalno razmišljate o onome što je moglo biti, nikada nećete ostvariti puni potencijal.

5 Nikada ne prestajte da učite! Svaki put kad naučite nešto novo, stičete i samopouzdanje. Učenje nas čini fleksibilnijima, pa se lakše prilagođavamo novim situacijama, postajemo kreativniji i inovativniji i ne bežimo od nepoznatog.

Pročitajte i … “Svet nije savršen!” Sreća vas ne može zaobići posle ovih životnih lekcija

6 Izađite iz zone komfora! Svi imaju nešto čega se u životu jako plaše. Kada jednom napravite nešto sa predznakom “strašno”, osećaj postignuća je nemerljiv sa svakodnevnim uspesima.

7 Živite u balansu! Kako sazrevate, važno je da adekvatno hranite telo i um. Odlučite se za zdrav život, uravnoteženu ishranu, vežbanje i sigurno ćete živeti sa mnogo više energije.

8 Suočite se sa strahovima! Nikada ne zaboravite da su to samo misli koje nemaju previše veze s realnošću. Pogledajte strahu u oči i preuzmite kontrolu nad svojim životom.

9 Prihvatite sebe! Volite sebe onakve kakvi jeste, budite hrabri i s vremena na vreme napravite nešto ludo. I ne zamarajte se onim što drugi misle.

10 Živite u trenutku! Često smo toliko zaposleni time da budemo srećni pa zaboravljamo da uživamo u trenutku. Budite zahvalni na onome što trenutno imate, to je umeće življenja u trenutku.

Pročitajte i … Kako biti srećan na poslu: Postavite sebi samo nekoliko pitanja

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA