Categories Psiha

Šta način na koji nosite torbu govori o vama

Mnogi su pisali o tome šta izbor modela torbe govori o vama. Stručnjaci za govor tela su sličnoj analizi prišli sa druge strane baveći se time koje su vaše osobine na osnovu načina na koji nosite torbu. Ekspert za govor tela Pati Vud izdvaja nekoliko različitih načina nošenja torbe i šta oni govore o ženama.

 

1. Na jedmom ramenu sa palcem na kaišu

Torbicu nosite opušteno na ramenu, a takve ste i karakterom –spontane, bezbrižne i živite život dan po dan. Ljudi vas znaju kao punu samopouzdanja. Vud Kaže da pratite trendove, ali i dalje želite imati nešto slobode. Nije vam važan brend, već funkcionalnost.

Foto: instagram/chique_choice

2. Na podlaktici

Ovakav način nošenja torbice najčešće otkriva ženu kojoj je važan status – i materijalni i društveni. Dosta ste zahtevni i imate vrlo jasnu sliku što očekujete od drugih. Ako na ovaj način nosite veću torbicu, to znači da svakako želite biti u centru pažnje. Vud kaže da tako dizajnerske torbice često nose slavne žene – prebačene preko podlaktice i malo udaljene od tijela. Tako demonstriraju moć.

Foto: instagram/fashion_and_more

3. U jednoj ruci

Ovakvo držanje torbice otkriva ženu kod koje je “sve na mestu”. To su dobro organizovane i uspešne žene, često vrlo ambiciozne, a probleme rešavate postupno, i jedan po jedan. Žene koje torbicu nose u ruci, to rade kako bi skrenule pažnju na odeću koju nose.

Foto: instagram/_the___tumblr_

4. Ispred tela u obe ruke

Stručnjaci za govor tijela ovakav položaj opisuju kao znak stidljivosti. Žene koje ovako nose torbicu na određeni se način žele zaštititi od okoline. Pomalo ste anksiozne i nije vam drago biti u centru pažnje. Tako sam viđala mlađe žene u situacijama kada ne poznaju ljude ili u onima situacijama koje su im previše stresne, tumači Vud.

Foto: Pinterest

5. Preko ramena

Praktične ste i drugi moraju dokazati da su vrijedni vašega povjerenja. Ne tratite vrijeme na sitnice i važno vam je završiti započeto. Pati Vud to je sažela u jednu rečenicu: Ako torbu čvrsto stišćete, vjerojatno ste u strahu da će vam netko nešto ukrasti, ali to je i znak niskog samopouzdanja.

Foto: instagram/streetstyle_london

6. Preko ramena, ali sa torbom napred

Ako ovako nosite torbu želite što više slobode kretanja u kombinaciji sa osećajem zaštite i pristupačnosti. Bilo kome ko nosi torbicu na ovaj način funkcionalnost je važnija od izgleda. Takođe, krećete se kroz život bez prevelikih prepreka.

Foto: Instagram/rockybarens

7. Preko ramena, ali sa torbom iza tela

Smirene ste i sabrane i lako verujete ljudima koji vas okružuju. Imate jasne ciljeve i torbicu nosite u skladu s vašom samostalnošću. Ne zamarate se previše onime što nosite u torbici. Lako se oslobađate tereta života i na njega često gledate kroz ružičaste naočale.

Foto: instagram/emitaz

8. Ranac

Samostalne ste i brinete se o sebi i drugima. Uvek ste spremne na sve što život donese. Ne prepuštate ništa slučaju i jako ste odgovorne. Čvrsto vjerujete u zdrav život i jako vam je važan osećaj pripadnosti.
Ako nosite ranac češće nego ostale vrste torbi, verovatno ste sebi dovoljne i nije vas briga što drugi misle o vama.

Foto: Pinterest

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Foto: Instagram

A.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA