Categories Psiha

Većina bogatih žena je svoj novac nasledila

Pročitala sam pre neki dan, negde na internetu, ovaj naslov, znatiželja me je privukla da kliknem. Saznala sam da prema Forbsovoj listi najbogatijih na svetu čine i 227 žena koje su većinom svoj novac nasledile. Uprkos tome naleze se i ostaju na toj listi i to je u redu.

Foto: Pixibay

Pitam zašto nam je važno da li je žena nasledila novac pa je tako stekla status najbogatije žene ili je patentirala nešto što ju je vinulo u visine? Zašto nam je važno da li je nakon nasleđa aktivna u poslu koji je nasledila ili sedi kod kuće i lakira nokte po ceo dan? Pitam se i zašto je važno istaći da je većina žena nasledila novac, da li se ističe ta činjenica ili se sluti da žene nisu u stanju same da zarade?

Znate, ima toliko ljudi, muškaraca, koji su novac nasledili, takođe, ali koji nisu umeli da održe posao kao sistem i sve je za nekoliko meseci propalo. A ima i žena koje su nasleđeni novac udvostučile ili utrostručile, kojima je trebao samo finansijski podstrek kako bi sve svoje ideje i moći aplicirale u posao koji vide perspektivnim. Ima nas raznih, to znamo, ali zašto onda biramo da uvek javno, glasno i transparentno upiremo prst u žene. Nije žena ženi vuk i ne bi trebalo biti.

Uvek me iznova zaboli kada nedostaje ženske solidarnosti, empatije. Trebalo bi da negujemo taj dar koji nam je priroda dala, raznolikost, svestranost, slobodu izbora, i raličitost odluke. Podržimo žene koje su na vrhu pa makar i sa nasleđenim novcem jer bez podrške i one mogu biti na dnu, sem ukoliko im to ne želite. Ako im pak želite, opet je do vas, ne do njih.

Čemu ta malicioznost, opakost i uskogrudnost. Raširite krilia drugima kako biste se uverili da i vi možete da letite!

Pročitajte i … Ova pitanja singl devojke ne vole da čuju!


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA