Categories ZDRAVLJE

Ova moćna biljka uništava polne bolesti, gljivice i viruse

Porodica metvice može se pohvaliti jednom od najmoćnijih biljaka iz svojih redova. Tamjan je biljka koja dolazi iz mediteranskih područja i uništava sve štetne bakterije, uzročnike upale i iritacije. Ova aromatična biljka uglavnom se koristi u obliku ulja ili kreme za kožu, u proizvodima za kupanje ili za kuvanje. Međutim, najbolji način korištenja tamjana je inhalacijom jer tako najbrže uklanja problemima grla, nosa i pluća.

 

Tamijan je vrlo popularan zbog brojnih antibakterijskih, antivirusnih, antibiotskih, fungicidnih, diuretskih i antiseptičkih svojstava. Lako se bori sa respiratornim infekcijama, prehladama, astmom, kašljem, bronhitisom i upalom grla. U slučaju da bolujete od gingivitisa i drugih infekcija usta ili desni, koristite ga za ispiranje usta ili kao pastu za zube. Tamijan je izvrsno sredstvo za čišćenje organizma i pomaže da se rešite svih toksina i hemikalija zarobljenih unutar tela. Osim toga, ova biljka može podstaći proizvodnju belih krvnih zrnaca i tako ojačati imunitet. Eterično ulje od tamijana dugo se upotrebljavalo za dezinfekciju ruku pre operacije. Danas ulje tamijana pomaže u lečenju suvog kašlja te u borbi s depresijom, hroničnim umorom i nesanicom. Ulje tamijana može poboljšati cirkulaciju, povećati krvni pritisak te poboljšati memoriju i logičku sposobnost, ali ga uvek treba koristiti umereno i sa oprezom.

Pogledajte za što se još koristi ova moćna biljka, a ako ima neku od sledećih bolesti, svakako potražite preparate od tamjana:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA