Čokolada, seks i muzika su dobri za vaše srce

23.04.2012 u 23:00 časova Nema komentara

Zbog visokog krvnog pritiska povećava se rizik od srčanog i moždanog udara, kao i od mnogih drugih oboljenja. Visok krvni pritisak posledica je nezdrave ishrane, nezdravih navika poput cigareta i alkohola, kao i nedovoljne fizičke aktivnosti.

Ipak, normalan pritisak ne mora da podrazumeva samo odricanje, već i prihvatanje novih navika u kojima možete i da uživate.

Na primer, poznato je da čokolada snižava krvni pritisak i da kockica čokolade dnevno može da umanji rizik od kardiovaskilarnih bolesti za 20 odsto. Za bolji učinak birajte što tamniju čokoladu, koja sadrži viđe antioksidanasa i manje šećera.

Seks je jedan od najboljih našina da poboljšate protok krvi. Redovne seksualne aktivnosti, najmanje dva puta nedeljno, umanjiće rizik od kardiovaskularnih oboljenja za 65 odsto. Dokazano je da seks ne samo što poboljšava protok krvi kroz organizam, već i zahvaljujući oksitocinu, hormonu koji se oslobađa tokom seksa, umanjićete stres i poboljšati svoje zdravlje.

Muzika je savršen alat za opuštanje arterija. Melodične note u kombinaciji sa vežbama disanja samo pola sata dnevno može da umanji vaš krvni pritisak za samo tri meseca, pokazala su istraživanja.

Ključne reči: ,
Sviđa mi se (Nema glasova)
Loading ... Loading ...
Povezane vesti:

Ostavite komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.