Categories Prevencija

SMS poruke podižu raspoloženje

SMS poruke na lošem su glasu jer stručnjaci kažu da doprinose nepismenosti, a kuckanje poruka je i jedno od najrizičnijih ponašanja u saobraćaju. Ipak, novo istraživanje ukazalo je na neke prednosti SMS poruka, koje, navodno, mogu značajno da utiču na oporavak depresivnih ili usamljenih ljudi.

Psiholozi kažu da pacijenti koji se leče od depresije ili prosto osećaju tokom određenog perioda neraspoloženje i nezadovoljstvo životom, dobijaju „injekciju životne energije” kada prime SMS poruku. Na taj način oni osećaju povezanost sa drugima i osećaju da neko brine za njih.

Kada su psiholozi to shvatili, započeli su projekat u okviru kojeg depresivnim pacijentima šalju poruke u kojima se raspituju za njihove dnevne aktivnosti, raspoloženje i osećanja.

Ovaj projekat je na taj način tokom dve godine pokušavao da poboljša oporavak pacijenata, a sada su psiholozi objavili i rezultate, u kojima objašnjavaju kako moderna tehnologija koja je postala dostupna praktično svima, može da nam pomogne da unapredimo i svoje i mentalno zdravlje svojih bližnjih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA