Šta NIKAKO ne treba da radite kada imate menstruaciju

SHARE

Odbrojavamo sitno do izlaska junskog broja Lepote i zdravlja (20. maja na kioscima) pa koristimo priliku da najavimo jednu od tema junskog broja: Žene koje su izabrale život bez menstruacije. U međuvremenu, dok čekamo 20. maj, donosimo tri važna saveta o tome šta nikako NE TREBA da činimo kada imamo mensturaciju.

Foto: Thinkstock

1. NE jedite slanu hranu

Mnogim ženama dešava se da oteknu tokom mestruacije. Slana hrana izaziva dehidrataciju, što organizam kompenzuje intenzivnijim osećajem žeđi, a sva ta tečnost koju popijemo učiniće nas još naduvenijima.

2. NE zaboravite na zaštitu

Stručnjaci kažu da je sasvim okej imati polni odnos tokom menstruacije, ukoliko i vi i partner to želite. Međutim, treba da budete posebno oprezni, jer u onim danima postoji veća opasnost od zaraze polno prenosivim bolestima. Takođe, nije tačno da ne možemo zatrudneti ako imamo menstruaciju – dakle, razlog više da vodimo računa o zaštiti!

3. NE budite statični

Izgleda da su ipak u pravu sve one reklame za uloške u kojima se žene “onih dana” bave najčudnovatijim sportovima, uključujući i one adrenalinske. Istraživanja, naime, pokazuju da pojačano lučenje endorfina, koji izazivaju vežbe, može umanjiti grčeve i bol, kao i da deluje odlično protiv iritirajućih promena raspoloženja. Ne morate baš otići na bandžidžamping, ali brza šetnja uvek je dobrodošla.

Pročitajte i… U ovom šortsu može se vežbati u onim danima bez uloška! Da li biste ga probali?

Nema komentara

Ostavite komentar