Categories Prevencija

Zdrave navike koje morate usvojiti

Svi se trudimo da vodimo zdraviji i srećniji život. Mnoštvo je saveta koji nam govore kako to da učinimo, ali je teško izdvojiti one najbolje koje bismo sigurno mogli da sledimo. Predstavljamo vam nekoliko zdravih navika koje bi svakako trebalo da usvojite, a ne morate za njih izdvajati novac i slobodno vreme.

Ostanite duže u krevetu. Ako retko imate priliku da se izležavate u krevetu nakon buđenja, onda je dobro i iskoristite. Kada se probudite, priuštite sebi 15-ak minuta dodatnog odmaranja. Dopustite svom telu da se razbudi polako i bez žurbe. Bićete mnogo spremniji za sve obaveze koje vam dan nosi.

Jutarnja energija. Da bi vam dan započeo što bolje, odvojite nekoliko minuta za istezanje. Nekoliko jednostavnih vežbi sasvim je dovoljno da  se osećate bolje, a vaše telo će vam biti zahvalno.

Zdrav i mlad mozak. Zdravlje i mladolikost mozga prilično je jednostavno očuvati. Dovoljno je da pažnju posvetite ishrani. Hrana bogata energijom, koja uključuje vlakna, ugljene hidrate, nešto proteina i malo masnoća očuvaće vaš mozak snažnim. Ishranu obogatite ribom, sojom, piletinom i mlekom i jajima.

Čokolada. Verovatno u ovoj poslastici ne uživate onoliko koliko biste želeli jer strahujete da bi mogla da našteti vašoj figuri. Međutim, brojna istraživanja su potvrdila da crna čokolada ima mnogo više pozitivnih svojstava od onih negativnih. Znamo da popravlja raspoloženje, ali ujedno i čuva srce, sprečava rizik od moždanog udara, pa čak i pomaže i da održimo vitkost. Stoga bez grižnje savesti uživajte u čokoladi, ali isključivo crnoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA