Categories ZDRAVLJE

Proteinski obroci – idealni obroci za mršavljenje

Ukoliko želite da oslabite nekoliko kilograma, prvenstveno treba da obratiti pažnju na svoju ishranu. Većina ljudi bez problema počne da skida suvišne kilograme kada poveća unos proteina, jer telu treba više vremena da razgradi, svari i iskoristi proteine, što znači da samim tim telo troši više kalorija.

Duža razgradnja pojedinih nutritivnih elemenata znači duži osećaj sitosti. To ne možete postići jednostavnim ugljenim hidratima i mastima. Oni će vas kratkotrajno zasititi i uskoro ćete opet biti gladni.

Jedno istraživanje je pokazalo kako je unos proteina ključan za ubrzanje rada metabolizma. Način na koji vaš metabolizam radi u mnogome određuje koliko ćete kilograma izgubiti i hoćete li zadržati vitku liniju duže vreme nakon mršavljenja.

Proteini su važni za izgradnju mišićne mase. Što više mišićne mase imate, to tijelo troši više kalorija. Ako stvarno želite da omršate, onda svakako treba da obratite pažnju na unos proteina.

U ishranu uvedite obroke bogate proteinima, ograničite unos ugljenih hidrata, budite malo aktivniji i ubrzo ćete videti rezultate!

Pročitajte i…9 pravila kojih se moramo pridržavati ukoliko želimo da oslabimo preko 10 kilograma

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Autor: T.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA