Categories ZDRAVLJE

Šta je THM dijeta i koliko je zapravo efikasna

THM dijeta pojavila se 2012. godine kao proizvod zajedničkog rada sestara Pearl Barret i Serene Allison, koje su želele da promene svoj način ishrane, iz različitih razloga, jedna da bi smanjila težinu, a druga da bi se rasteretila od napetosti nastale u organizmu konstantnom konzumaciom sirove hrane. Svoje ideje podelile su sa svetom u zajedničkoj knjizi o ishrani.

Želele su da svoje otkriće zdravog načina ishrane podele sa svetom. Obe sestre su mame i zato je ime dijete Trim Healthy Mama, mada ona nikada nije bila namenjena isključivo majkama.

Šta smete da jedete na THM dijeti?

U THM dijeti ne postoje zabranjene grupe hrane, voće, povrće, proteini i zdrave masti su dozvoljeni. Glavno pravilo je da istovremeno ne jedete ugljene hidrate i masti. Poenta je da se masti i ugljeni hidrati kombinuju naizmeničnim obrocima, a uz svaki obrok možete jesti odgovarajuće proteine.

Ugljene hidrate možete kombinovati sa proteinima koje sadrže, piletina, jogurt, sirevi, belančevine ili pasulj na  primer. Dok uz masti idu govedina, pavlaka, orasi i slično.

U toku ove dijete trebalo bi preskočiti šećer i zameniti ga zaslađivačem poput stevije. A minimalna pauza između obroka mora biti barem 3 sata.

Pročitajte i…Kako izdržati dijetu: 7 trikova za kontrolu porcija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA