Categories ZDRAVLJE

Tablete za odlaganje menstrulnog ciklusa: Da ili ne?

Iako ga kalendarski još uvek očekujemo, temperature nam kazuju da je leto već tu! Dosta vas zna kada i gde će da „se osoli“, no – ima i onih kojima će termin odlaska na more ili jezero da se poklopi sa menstruacijom… Da, to ume da pokvari planove. Ukoliko se nađete u ovakvoj situaciji i poželite da odložite menstruaciju, zanemarite „babske“ savete. Moderna medicina i za ovako nešto ima rešenje. Iako za većinu žena odlaganje ciklusa nije opasno, savetujemo da se – pre upotrebe bilo kakvih sredstava – posavetujete sa ginekologom, i da svakako zapamtite da odlaganje menstruacije ne sme da pređe u naviku, već da se koristi samo u hitnim situacijama.

Tablete za odlaganje menstruacije – gestageni preparati se uzimaju najmanje 3 dana pre očekivane menstruacije, dva puta na dan, i koriste se onoliko dana koliko želite da odložite menstruaciju, ali ne ne duže od 14 dana. Ciklus se vraća u roku od nekoliko dana nakon prestanka uzimanja tableta.

 

Zapamtite: ove tablete deluju samo onoliko koliko se piju, nemaju daljeg uticaja na ciklus, niti služe kao kontraceptiv. Kao i za sve, pre upotrebe obavezno pročitajte uputstvo i obratite pažnju na kontraindikacije i neželjene efekte. Već iz ovih nekoliko redova je jasno da gestagene preparate mogu da koriste devojke i žene sa ustaljenim ciklusom, koje znaju kada ce im biti sledeća menstruacija maltene u dan, te mogu i da izračunaju kada da počnu piti tablete. No, oprez za sve dame koje puše ili imaju visok pritisak jer ovi faktori mogu da povećaju rizik od krvnih ugrušaka, moždanog ili srčanog udara, kako kažu stručnjaci.


Za sve vas koji ćete da se držite svog ciklusa i nećete da se bavite odlaganjem, „Bella“ poklanja dnevne uloške koji dišu iz Bella for Teens kolekcije – Energy i Sensitive, kao i uzorke Bella Herbs Sensitive Plantago ciklusnih uložaka. Prve tri  čitateljke koje se jave na mejl www.lepotaizdravlje.rs@gmail.com (subject Bella) osvojiće Bella poklon-paketić!

Pored pomenutih uložaka iz poklon paketića, „Bella“ je posebno ponosna na ultra tanke dnevne uloške Bella Panty Intima čiji je površinski sloj od 100% pamuka, koji su idealni za vrele letnje dane. Pored dnevnih uložaka, u ponudi ovog brenda su i ciklusni ulošci. Pored već pomenutih Herbs Plantago sa umirujućim dejstvom bokvice, tu je i linija Perfecta debljine svega 2mm, u kojoj su tri ražličita tipa uložaka u zavisnosti od moći upijanja. Koji od „Bella“ uložaka baš vama odgovara, možete da proverite odlaskom na http://www.bella-srbija.rs/comparisonGrid gde možete da uporedite različite vrste uložaka u „Bella“ ponudi. Dakle, izaberite podršku „Bella“ uložaka koji dišu i uplovite u leto sigurni i sa osmehom čak i „onim danima“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA