Categories ZDRAVLJE

Test od nekoliko sekundi koji će vam otkriti u kakvoj ste formi

Iako se ne prvi pogled čini kao bezazlena vežba, ovaj test sedenja i ustajanja određuje koliko ste zapravo zdravi i u kakvoj ste kondiciji. Vežbu možete isprobati kod kuće, traje samo nekoliko sekundi i radi se na podu u udobnoj odeći i obući ili jednostavno možete raditi bosi.

Ovom vežbom se mere stvari ključne za određivanje fizičke forme: snaga, fleksibilnost i ravnoteža.

Test se izvodi tako što sednete na pod s prekrštenim nogama i ustanete trudeći se da se što manje koristite rukama ili drugim delovima tela. Rezultati se rangiraju između 1 i 10.

Ako je vaš rezultat manji od tri, odnosno morali ste se koristiti obema rukama, podupirali ste se i bočnom stranom bedra pri ustajanju, gubili ravnotežu i slično, to pokazuje da ste u vrlo lošoj formi.

Ako je pak vaš rezultat između osam i deset, odnosno ako ste se minimalno pomagali drugim delovima tela pri ustajanju, znači da imate odličnu kondiciju.

Ukoliko imate problema s kolenima, bilo bi dobro da tokom izvođenja vežbe imate nekoga uz sebe u slučaju da ne možete ustati.

Uradite ovaj jednostavan test, kako biste uvideli u kakvom je stanju vaš mišićni i skeletni sklop i kako biste bili motivisani da dodatno poradite na svojoj formi.

Pročitajte i…Istraživanje dokazalo: Najbolje vežbe za ravan stomak

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Foto: Thinkstock

Autor: T.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA