Categories Majčinstvo

Dan pažnje za trudnice i porodilje u Beogradu

Velika proslava godišnjice Škole za trudnice “Mamin san”, u kojoj je za samo godinu dana više od 1.000 beogradskih trudnica prošlo besplatne pripreme za porođaj i negu deteta, održaće se u subotu, 18. juna u 16 časova, u hotelu Falkensteiner (Bulevar Mihajla Pupina 10k, Beograd).

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Kako je škola usmerena na dobrobit trudnica i porodilja, i ovaj prvi rođendan biće obeležen u tom znaku. Sve trudnice dobiće mogućnost besplatne edukacije od vodećih stručnjaka iz oblasti usko vezanih za porođaj i roditeljstvo, kao i mnoštvo poklona, koji će im biti od koristi i u trudničkim danima, a naročito nakon porođaja.

“U okviru proslave organizovan je panel sa četiri stručna predavanja namenjena edukaciji budućih roditelja. Pozivamo sve trudnice i porodilje da dođu da zajednički, kroz edukaciju, proslavimo naš prvi rođendan”, rekla je koordinatorka Škole za trudnice Danka Todorović.

Predavanje “Vodič kroz trudnoću” vodiće predavač dr Igor Plješa, nakon čega će stručnjaci iz banke matičnih ćelija Cryo Save govoriti o značaju čuvanja matičnih ćelija iz pupčanika na porođaju.

Poseban segment posvećen je temi za koju trudnice nikada nisu dovoljno pripremljene, a to je nega rane nakon epiziotomije ili carskog reza i nega bradavica tokom dojenja. O tome kako pravilno tretirati rane govoriće stručnjaci ispred kompanije Vedra International, a trudnice će dobiti i mogućnost testiranja određenih proizvoda.

Trudnicama i porodiljama pripremljeno je i posebno predavanje na temu “Temperatura i grčevi kod novorođenčeta”, koje će voditi pedijatar dr Radovan Lukesević, a o osnovama emotivnog razvoja govoriće dr Marija Barać. Nedoumice o ishrani odojčeta budućim i sadašnjim roditeljima rešavaće Živka Vlajković.

Sve trudnice očekuju i poklon paketi iz DM parfimerije.

Prijava učesnika na e-mail: skola.mamin.san@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA