Categories Majčinstvo

Istina o trudničkom stomaku

Postoje mnogi mitovi o stomaku trudnice. Mnogi smatraju da veliki stomak znači i da će beba biti krupna, a neki su uvereni da na osnovu oblika stomaka mogu da procene kojeg pola će biti beba. Stručnjaci se slažu da ovi mitovi nisu tačni, a mi vam otkrivamo sve tajne trudničkog stomaka.

Trudnički stomak obično počne da se primećuje u drugom tromesečju trudnoće. Žene koje primete da stomak počinje ranije da im se pojavljuje ne treba da se uzbuđuju: to je najverovatnije posledica nadutosti koja je tipična i sasvim normalna pojava tokom rane trudnoće.

Mnogi kažu da žene će koje nose stomak nisko gotovo sigurno roditi dečaka, a one koje nose visoko dobića devojčicu. Međutim, ovo je daleko od istine i praktično da ne postoji šansa da na osnovu toga procenite kojeg pola će biti vaša beba.

Sa druge strane, oblik stomaka može da otkrije u kojem su stanju vaši stomačni mišići, jer su ženama koje su u dobroj fizičkoj kondiciji stomaci obično viši od stomaka žena kojima su stomačni mišići opušteniji kao posledica loše kondicije ili prethodnih trudnoća. Takođe, kod viših žena stomak je obično uži, dok je kod nižih žena širi.

Tamnija linija na koži po sredini stomaka pojavljuje se skoro kod svih trudnica, pogotovo kod onih koje imaju tamniji ten. Ova linija posledica je hormona koji se luče tokom trudnoće i izbledeće nakon porođaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA