Categories Majčinstvo

Izborite se sa jutarnjom mučninom

Jutarnja mučnina jedna je od najneprijatnijih poslednica trudnoće, koju iskusi od 50 do 70 odsto žena. Iako ne traje tokom cele trudnoće, već u proseku oko 17 nedelja, može da bude veoma neprijatna za buduću mamu. Ipak, pravilnim izborom namirnica koje jedete i pozitivnim razmišljanjem, možete umanjiti uticaj hormona koji izazivaju mučninu.

Stručnjaci savetuju da jedete đumbir, za koji je dokazano da umanjuje mučninu, kao i limun, koji može da vam smiri stomak

Preporučuje se da jedete jednostavne namirnice, koje nisu previše začinjene, poput pirinča, a preporučuju se i jogurt, lubenica, banane i krekeri.

Veoma je važno da redovno jedete i da nipošto ne preskačete obroke, posebno doručak. Uvek u torbi nosite vodu ili limunadu, kao i neku grickalicu, a ne bi bilo loše da uz sebe uvek imate maramice i četkicu za zube.

Kada osetite mučninu, lezite i odmorite, kad god ste u mogućnosti.

Stručnjaci kažu da vam može pomoći i da ne razmišljate o tome, što je možda lakše reći nego učiniti, ali zaista može da vam pomogne. Čitajte knjigu ili novine, prošetajte se ili spremite stan kako vam mučnina ne bi bila na pameti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA