Categories Majčinstvo

Kada i čime putovati, šta poneti: Saveti za spokojan odmor sa decom

Kada krećete na odmor sa decom, nije dovoljno samo odabrati adekvatan smeštaj. Da bi vam letovanje sa decom bilo pravo zadovoljstvo, potrebna je dobra priprema. Pre svega, to podrazumeva obaveštenost o postojanju zdravstvene ustanove, pedijatra i apoteke u mestu gde putujete. Važno je i da ne zaboravite putno osiguranje ako putujete u inostranstvo.

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Ukoliko se odlučite za putovanje u inostranstvo, morate biti i informisani koje lekove i u kojoj količini je dozvoljeno preneti preko granice. Bitno je da lekovi uvek budu u originalnom pakovanju sa uputstvom za upotrebu i sa prekontrolisanim rokom trajanja, odvojeni od drugog prtljaga.

To važi i za hroničnu terapiju, ukoliko je dete ima. U zapadnim zemljama lekovi se većinom kupuju samo uz lekarski recept. Pošto naziv leka zavisi od proizvođača, potrebno je znati internacionalni nezaštićeni naziv leka.

Kada je beba spremna za put, čime putovati i šta obavezno spakovati i poneti na odmor pročitajte na sledećim stranama… 

1 komentar

  1. Mi obicno dok su deca mala putujemo samo i iskljucivo svojim kolima.A nosimo sve i svasta,vecinu stvari i potpuno nepotrebno ali uvek brinem da ne zaboravim nesto vazno pa nosim sve sto mislim da ce mi zatrebati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA