Categories Majčinstvo

Ovo sigurno niste znali o bebama

Bebe su veliko čudo i iznenađuju nas svakodnevno. Postoje brojne zanimljive činjenice u vezi sa tim da bebe imaju neke sposobnosti koje deluju potpuno neverovatno. Predstavljamo vam samo neke činjenice koje možda niste znali o bebama.

Lepa beba-lepa odrasla osoba

Iako postoji nekakvo mišljenje da svaka beba koja je lepa po rođenju, nužno mora biti lepa i kada odraste. međutim, to nije tačno.

Bebe nisu sebične

Već sa 15 meseci, bebe imaju osećaj za pravdu. oštene su i neretko dele sve što imaju sa drugom decom.

Bebe su rasisti

Jedno američko istraživanje Univerziteta u Šefildu, pokazalo je da mnoge bebe koje su uzrasta tri meseca, pokazuju veću naklonost prema svojim vršnjacima koji su iste rase.  Zbog toga, nikada nije previše rano da svoje dete naučite da su svi ljudi jednaki.

Bebe osećaju ritam muzike

Verovali ili ne, bebe imaju osećaj za ritam, a mnoge raspoznaju veselu od tužne muzike. Takođe, dokazano je da bebe reaguju na određene tipove muzike. Tako, ako je muzika vesela, tako će se ponašati i beba, dok se ona uozbilji ukoliko joj pustite tužnu melodiju.

Bebe razlikuju “dobro” i “loše”

Mnoge bebe koje imaju šest meseci i više imaju razvijen osećaj da razlikuju dobro i loše. Kada biste bebi pustili crtani film “Tom i Džeri”, šta mislite koji lik bi joj se više svideo? Verovatno “dobri” Džeri, iako je on u većini slučajeva “pokretač” problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA