Categories Majčinstvo

Ovo sigurno niste znali o trudnoći

Trudnoća je zaista magično razdoblje u životu žene. Šta se zaista događa u tih devet meseci? Predstavljamo vam nekoliko zanimljivih činjenica o trudnoći koje možda niste znali.

Trudnice su seksi

Mnoge trudnice smatraju da su neprivlačne i debele, ali se mnogi muškarci ne bi složili s tim. Većina muškaraca i dalje svoju partnerku smatraju veoma privlačnom a ujedno i lepom.

Grudi su veće trudnicama koje nose devojčicu

Uprkos nekim verovanjime, oblik i veličina ženinog stomaka ne otkriva ništa o polu deteta. Međutim, grudi trudnice otkrivaju! Naime, one su veće kod žena koje očekuju devojčicu. To je zato što muški fetusi proizvode testosteron koji donekle sprečava rast grudi.

Noćne more vezane su za raniji porođaj

Trudnice koje su tokom trudnoće imale živopisne snove i noćne more, brže rađaju. Kako je pokazalo jedno istraživanje, njihovi trudovi traju sat vremena kraće od žena koje nisu sanjale.

Miris tela trudnice utiče na podsvest muškarca

U trećem tromesečju, telo trudnice počinje da proizvodi znoj koji sadržava nove hemijske spojeve – feromone. Oni podsvesno utiču i na muškarce kojima se spojevi u telu takođe menjaju i to tako što ih čine mekšim i nežnijim, kako bi se što bolje povezali s detetom.

Snovi trudnica predviđaju pol deteta

Kada trudna žena sanja svoje nerođeno dete i u snu otkrije pol, obično bude u pravu! U pozadini toga je ženska intuicija koju je potvrdila i nauka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA