Categories Majčinstvo

Zašto je dobro biti trudnica

Drugo stanje sa sobom nosi i mane, ali i prednosti. Iako vam u trudnoći hormoni luduju i ponekad biste najradije iskočili iz svoje kože, postoje neke prednosti zbog kojih biste poželite da budete trudni i više od devet meseci.

1. “Ne mogu” postaje prihvatljiv izgovor za sve. Ne mogu u prodavnicu, ne mogu u bioskop, ne mogu da skuvam ručak. I tako u nedogled možete da govorite, a da vam to niko neće uzeti za zlo.

2. U vek imate gde da sednete. Bez obzira na to da li se vozite gradskim prevozom, čekate red kod doktora ili se jednostavno nalazite negde gde je gužva, sigurno će vam neko ustupiti mesto da sednete.

3. Oslobođeni ste nošenja tereta. Koliko god stvari kupili, s koliko god kesa izašli iz prodavnice, ne morate da brinete o tome kako ćete do dopremiti do kuće. Uvek će se naći neko ko će se ljubazno ponuditi da vam ponese stvari, barem do auta. Šoping nikad nije bio jednostavniji!

4. Niko vam ne broji zalogaje. Kada ste u drugom stanju, od vas se očekuje da jedete više nego inače. Naravno, hranite se zdravo i pripazite da ne preterate s kilažom jer ćete se kasnije teško rešiti suvišnih kilograma.

5. Dopuštene su promene raspoloženja. Romantični film, crtani, reklama na televiziji… imate sva prava da se rasplačete i na običnu glupost i zbog toga ne treba da vam bude neprijatno.

6. Imate pravo biti zaborvni. Mnoga istraživanja dokazala su da su trudnice zaboravne, pa iskoristite to. Dakle, slobodno preskočite rođendan na koji ne želite da idete, niko vam neće zameriti.

7. Agresija je potpuno opravdana. Dok su neke žene tokom trudnoće nežnije nego inače, druge postaju agresivne. Stoga, ako vam neko uzme poslednji keks sa tanjira, imate pravo da se naljutite i napravite scenu zbog toga.

8. Ne morate uvlačiti stomak. Super je osećaj kada ne morate da razmišljate o tome da li će vam se “naduvati” stomak kada se najedete.

9. Svi su ljubazni prema vama. Svet je zaista lepši tokom tih devet meseci. Svi su ljubazni prema vama i trude se da vas što manje opterećuju. Zaista, sve će vam se tolerisati tokom trudnoće.

10. Seks bez granica. Zaboravite na korišćenje zaštite i opustite se jer ne morate misliti o tome da li ćete ostati u drugom stanju. 🙂

4 komentara

  1. Ne bih se bas slozio sa posljednjom tackom. Da li je mozda nekome poznato da se u spermi nalaze elementi koji izazivaju kontrakcije i da bi se tokom trudnoce trebali izbjegavati odnosi sa ejakulacijom “unutra”? 

  2. Ne znam kojoj zemlji zivi autor ovo clanka pa masta o nekom ustupanju mesta u cekaonicama, autobusu i slicno, a o nosenju tereta iz prodavnice da ne govorim, mi smo zemlja nekulturnih, bahatih i nevaspitanih ljudi koji okrecu glavu dok trudnice i majke sa decom stoje pored njih u prevozu, prodavnicama i redovima, prevrcu ocima ako se slucajno neko smiluje pa ih pozove da udju preko reda, a penzioneri dizu ustanak u postama ako se usudite da trudni udjete i platite racun dok oni cekaju..tuga

  3. Slazem se u potpunosti sa prethodnim komentarima, previse ste pretjerali,.. trudnoca nije bolest vec jedan lijep period (ovo se odnosi na tacku broj 1) naravno sve treba raditi umjereno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA