Uticaj eteričnih ulja na zdravlje

23.03.2012 u 14:00 časova Nema komentara

Već je poznato da aromaterapija zahvaljujući mirisnim lampama, opuštajućim kupkama i uljima za masažu može da bude veoma dobra za naše zdravlje.

Ipak, za mnoge je i dalje nepoznanica koji je najbolji način za korišćenje snage mirisa, koji miris ima kakvo dejstvo i da li eterična ulja mogu da budu i štetna.

Bečki pulmolog Volfgang Šteflič otkrio je da postoji 100 različitih vrsta eteričnih ulja sa najrazličitijim dejstvima, koja pomažu protiv nesanice, gripa, stomačno-crevnih i drugih oboljenja, zahvaljujući njihovim sastojcima koji mogu veoma brzo da deluju u organizmu.

Volfgang savetuje da pre kupovine proverite da niste alergični na neki od sastojaka i da obavezno obratite pažnju na kvalitet ulja, jer sam pojam eterično ulje nije zaštićen i stoga ne postoji garancija kvaliteta.

Na etiketi proverite da li piše i latinsko ime biljke, koji deo nje je korišćen, zamlju porekla i postupak izrade. Važno je da izaberete proizvode organskog porekla, koja su napravljena destilacijom ili hladnim ceđenjem, znači – 100% prirodno!

Sviđa mi se (Nema glasova)
Loading ... Loading ...
Povezane vesti:

Ostavite komentar

Da bi se pored vašeg komentara uvek video vaš avatar idite na Gravatar servis, registrujte se i uz vaš email identifikujte odgovarajuću sličicu!
Vaš gravatar će biti isti kod svih komentara, na svim sajtovima koji podržavaju gravatare.