Možete li da zamislite život bez TV serija?

by | maj 20, 2009

Nisam od onih koji „otpadaju“ u fotelji ispred malih ekrana, ali uvek imam bar jednu omiljenu TV seriju. Osećam prave zavisničke tegobe kada iz nekog razloga moram da je „preskočim“, i histerično zovem mamu da mi je snimi. Čini mi se da bez mene stvari u toj, ko zna kada snimljenoj seriji, jednostavno neće teći uobičajenim tokom, junaci će se zbuniti, zaplet i rasplet će se ispreturati…
Svako ima svoj „the best of…“, ali anketirajući žene, saznali smo koji su junaci i junakinje TV serija ostavili najjači utisak na naše male živote …

 

 

NAJBOLJA DRUGARICA

KERI BREDŠO, „Seks i grad“ (Sara Džesika Parker)

 

lepota i zdravlje sara dzesika parker seks i grad

 

Pregled omiljenih likova iz TV serija nemoguće je zamisliti bez Keri Bredšo, glavne junakinje sada već kultne serije „Seks i grad“, novinarke oko čijih se kolumni, prijateljica i ljubavnih veza vrti cela priča. Svaka žena poistovetila se sa nekom od četiri drugarice, ali potajno, većina želi da bude baš kao Keri, i to ne samo zbog novog para skupih cipela i zanosnih „Prada“ haljina koje ona šeta u svakoj epizodi. Ova devojka predstavlja simbol najbolje drugarice i nekoga sa kime možete da podelite sve – uspeh, sreću, zaljubljivanja, ali i padove, nevolje i raskide. Ona je i neko sa kim se možete smejati uz popodnevnu kafu i čašicu trača, uživati uz opuštenu večericu i šmekanje frajera, ali i osoba koju možete pozvati u pola noći da joj se izjadate ili „isplačete na ramenu“. Bliska ženama bilo koje generacije, u stalnoj potrazi za ljubavlju, Keri je nalik svima nama, i predstavlja jedan od onih realističnih TV likova sa kojim je najlakše poistovetiti se i uživeti se u njihov karakter.

 




NEUROTIČNA DOMAĆICA

Bri Hodž, „Očajne domaćice“ (Marša Kros)

 

lepota i zdravlje marsia kros ocajne domaciceIako se ovaj lik pojavljuje u seriji „Očajne domaćice“, ona je sve samo ne očajna. Bri Hodž, jedna od četiri glavne junakinje, čuvena je po svojoj iskrenoj posvećenosti čišćenju, pranju, usisavanju, ribanju, glancanju, uređivanju bašte, a uživa čak i u tapaciranju nameštaja! I manje od ovog zvučalo bi kao detaljan opis savršene domaćice, a upravo takvom je smatraju komšije i poznanici, svi osim njene porodice, jer crvenokosa Bri ima i svoju mračnu stranu – iz epizode u epizodu na samoj je ivici nervnog sloma. Perfekcionista u svemu, „tvrda“ i nefleksibilna, ova dama je izraziti konzervativac, poreklom iz stare američke, religiozne porodice koja mrzi sve novotarije. Izraziti je homofob, ali morala je da se suoči sa gej opredeljenjem svog sina, poseduje četiri revolvera i ponosni je član društva ljubitelja „dugih cevi“. Netipična domaćica puna predrasuda i „bubica“, sa simptomima neuroze i poremećaja ponašanja… Bri Hodž volimo zato što nas podseća barem na jednu poznanicu iz stvarnog života.

 



COOL PAJKAN

HORACIO KEJN, „CSI Miamy“ (Dejvid Karuzo)

 

lepota i zdravlje csi Šef forenzičke laboratorije, poručnik Horacio Kejn iz popularne serije „CSI Miamy“ jedan je od onih likova zbog kojih dečaci maštaju da, kada porastu, postanu policajci, a posao istraživača-forenzičara spada među najpopularnija moderna zanimanja. Ako se pitate zbog čega, odgovor se nameće već posle prvog pogleda na ovog riđokosog policajca – Horacio je jednostavno potpuno kul, u svakom značenju te reči – u oblačenju, ponašanju, načinu na koji priča, gestovima, ali i surovo profesionalan kada to zatreba. Sve zajedno, čini policajca kog, ako već ne volite, morate da poštujete. U stanju je da razmontira bombu u poslednjoj sekundi, da pronađe tragove i dokaze u gotovo savršenom zločinu, ali i da brzo i nežno, uz prijateljsku i „ljudsku“ priču, „izvuče“ sve potrebne informacije od traumatizovanih žrtava ili počinilaca zločina. Horacio Kejn snagom pameti daje novu dimenziju momcima u plavoj uniformi. Posle ovakvih likova, vicevi o policajcima zaista gube svaki smisao.

 



CURA IZ KOMŠILUKA

REJČEL, „Prijatelji“ (Dženifer Aniston)

 

lepota i zdravlje friends prijatelji dzenifer aniston

Od cele otkačene ekipe „Prijatelja“, Rejčel možda nije bila najblesavija i najluđa, ali je sigurno bila najomiljenija. Nije tajna da je upravo ova uloga od glumice Dženifer Aniston stvorila seks-simbol, ali su se i žene vezale za ovaj lik obične, slatke i neposredne devojke. Gotovo svako u njoj može da nađe neku sopstvenu osobinu, vrlinu, manu i nedostatak, ova devojka je pravi model „cure iz komšiluka“ – nekog bliskog i poznatog. Brza na emocijama, često ishitrena, uglavnom nepromišljena, ali i vesela, uvek nasmejana i posvećena ljudima oko sebe, Rejčel je lik sa kojim morate da saosećate, čak i kad učini najveću glupost. I na samom kraju dugog serijala, kada u većini TV serija karakteri „izblede“ i „otupe“ svoj humor, ona je uspevala da nas, svojim zgodama i nezgodama, podjednako dobro nasmeje kao u prvoj sezoni. Sve su učestaliji zahtevi fanova da se snimi još jedan serijal, a mi držimo palčeve da se to i ostvari.

 

SEKSI FRAJER

DEREK ŠEPARD, „Uvod u anatomiju“ (Patrik Dempsi)

 

lepota i zdravlje patrik dempsi seksi doktor uvod u anatomiju

 

 

On je svetski poznati neurohirug, koji je izveo gomilu komplikovanih i rizičnih operacije među koje se ubrajaju ugradnja dvostrukog moždanog bajpasa i odvajanje odraslih sijamskih blizanaca. Zvuči neverovatno, znamo, ali to je Derek Šepard iz serije „Uvod u anatomiju“. Ako još dodamo i to da se ubraja među najplaćenije stručnjake sa prihodima od dva miliona evra, profesionalizam ovog doktora izaziva svako poštovanje. Međutim, to nije ono zbog čega Derek Šepard spada među najomiljenije likove novijih TV-serija i zbog čega ga žene naprosto obožavaju, već je posredi njegov šarm, neverovatna harizma i – seksepil. Derek je jedan od onih vamp-lekara zbog kojih se „seku vene“, te sa velikom pažnjom pratite sve njegove ljubavne avanture, vezivanja i raskide. Ako pri tom maštate o tome da budete na mestu neke od tih srećnica, ništa zato, to samo znači da magija TV-ekrana i dalje deluje.

 




CINIČNI DOKTOR

Dr HAUS, „Haus“ (Hju Lori)

 

lepota i zdravlje hju lori doktor haus dr house

 

 

Zaboravite na serije sa mladim, ljubaznim i nasmejanim lekarima, jer je ovaj čovek u belom mantilu potpuna negacija svega toga. Ali, baš zato ga i volimo! Doktor Gregori Haus, glavni lik u istoimenoj seriji, zaista ume da se podvuče pod kožu gledalaca. On je ciničan, često sarkastičan, brutalno duhovit, neljubazan i otvoreno neprijatan, ali na kraju uspe da razreši i najteže medicinske slučajeve. Ekscentričan do samih granica podnošljivosti, ali ujedno i superinteligentan i sa gotovo nepogrešivom intiucijom, ovaj lik podseća na još jednog junaka kog smo voleli – poznatog detektiva Šerloka Holmsa, a tvorci ove serije tvrde da im je to i bio cilj. Stručnošću i znanjem dr Haus rešava komplikovane slučajeve koje niko drugi ne može da reši i, što je najbitnije, spasava ljudima živote. Cinični doktor koji nas zasmejava i leči, ima li šta bolje od toga?

 






GEJ KOGA VOLIMO

VIL, „Vil i Grejs“ (Erik Mekormak)

 

lepota i zdravlje vil i grejsPriznajte, da vam je neko pre početke serije „Vil i Grejs“ ponudio da budete cimer gej mušakrcu, koji izgleda mnogo bolje nego vi, „šeta“ lepšu frizuru i oblači se sa više stila od vas, bez razmišljanja biste odbili takvu mogućnost, zar ne? Ali, posle ove serije, mnoge žene su poverovale u poznatu izreku da je najiskrenija vrsta prijateljstva ono između heteroseksualne žene i gej muškarca. Posle Vila, srušeni su mnogi tabui i predrasude vezani za gej populaciju, i to na lak i duhovit način. Ako ostavimo po strani njegovu seksualnu orijentaciju, Vil je sve ono što žene mogu da požele kod suprotnog pola – osećajan, pažljiv, trendi, aktivan, beskrajno zabavan, ali i toliko seksi da vam imponuje da se sa njim pojavljujete u javnosti. Muškarac-najbolji drugar, nešto više od prijateljice a manje od dečka ili ljubavnika – zvuči gotovo idealno, zar ne?

 

Tagovi: