Pripremite ormar za predstojeću letnju sezonu

by | 25 maja, 2023
čišćenje ormara

Prirodno je da sa prolećnom energijom dolazi i motivacija za čišćenje ormana, jer toplije temperature ionako zahtevaju prilagođavanje garderobe. Prenosimo savete stilista kako da sprovedete čišćenje ormara

Ali pre nego što krenete da pretražujete svoj orman, poručuju stilisti treba da rešite jednu važnu stvar. Da li samo želite da zavedete red ili mrzite sve što imate u ormaru i svega biste se rešili?

Saveti za čišćenje ormara

Korak 1: Definišite svoj stil

Ako je vaš cilj da uredite svoju garderobu tako da ona bude tačan prikaz vašeg stila, najpre morate do kraja da definišete šta je vaš stil i u  tom smislu vam mogu biti od pomoći razne aplikacije ili Pinterest. A onda, kada tačno znate kako želite da izgledate, za svaki komad se zapitajte da li odgovara vašem planu.

Korak 2: Identifikujte svoje „najbolje“ komade

Prvi korak u bilo kakvom čišćenju ormara jeste da razvdojite komade koje nosite od onih koje nikada ne oblačite. Tako možete da vidite koje boje, printovi, siluete i stilovi čine vaš trenutni stil i to će vam pomoći da brže uredite ostatak vaše garderobe.

Korak 3: Napravite dva kruga

Umesto da podelite svoju garderobu na dve gomile (čuvajte i bacajte), modni stručnjaci predlažu četiri podele:  čuvate, donirate, prodajete i ‘možda’. Počnite da izvlačite predmete jedan po jedan, isprobajte ih i počnite da organizujete predmete u gomile. Na kraju spakujte gomile za doniranje i prodaju, a na gomili možda ponovite postupak.

Korak 4: Odbacite višak teksasa

Stilisti savetuju da broj svojih farmerki ograničite na tri para. Neka to budu tri različita stila i tri različite boje, ali ipak ograničite broj na 3. Više vam, jednostavno, ne treba.

Korak 5: Ne čekajte da donirate, prodate ili reciklirate

Teži deo je završen, sada morate da se rešite odeće koju ne želite da zadržite. Bacanje je najgore rešenje. Najpre odeću koja je u najboljems tanju pokušajte da prodate preko sajtova ili preko društvenih mreža, a ostatak donirajte.

demaerre/iStock/GettyImagesPlus