Letnji trendovi uređenja doma: Osvežite vaš prostor sa stilom

by | 27 jula, 2023
Letnji trendovi uređenja doma: Osvežite vaš prostor sa stilom

Leto je vreme kada osvežavamo svoje domove, prilagođavamo ih toplijem vremenu i tražimo inspiraciju za stvaranje prijatne atmosfere. Ovo godišnje doba donosi sa sobom nekoliko trendova u uređenju doma koji su posebno popularni.

Letnji trendovi uređenja doma koji će ulepšati vaš prostor

U vreme letnjih vrućina, želimo da naš dom bude oaza sveže i opuštajuće atmosfere. Uz minimalistički pristup, prostor može postati prozračan i prostran, čineći ga idealnim mestom za beg od vreline. Tkanine od laganih materijala kao što su pamuk i lan dopuštaju vazduhu da cirkuliše kroz prostoriju, pružajući nam osećaj lakoće i komfora. Kombinovanjem svetlih letnjih boja sa prirodnim elementima, poput drvenog nameštaja i biljaka, možemo stvoriti savršen balans između modernog i prirodnog stila.

1. Svetle boje

Letnje uređenje doma inspirisano je svetlim i živopisnim bojama koje asociraju na sunce, more i prirodu. Popularne boje uključuju nijanse plave, zelene, žute i koralne koje unose radost i svežinu u prostor.

2. Tropski motivi

Tropski dezeni i motivi postaju sve popularniji tokom leta. Na jastucima, zavesama ili tapetama, ovi šareni motivi unose egzotičnu atmosferu i podsećaju nas na opuštajuće destinacije.

3. Lagani materijali

Teži i tamniji materijali ustupaju mesto lakšim i prozračnim tkaninama tokom leta. Tanki pamuk i lan koriste se za presvlake za nameštaj i zavese kako bi se stvorila atmosfera prozračnosti.

4. Zelenilo

Biljke su uvek popularan trend u uređenju doma, a tokom leta, zelenilo se još više ističe. Saksije sa biljkama i cvećem unose živost i svežinu u prostoriju.

5. Prostor za opuštanje

Stvaranje udobnog kutka za opuštanje na otvorenom je ključno tokom leta. Bambusova ležaljka, viseća mreža ili udobne stolice na terasi ili u bašti omogućavaju nam da uživamo u prirodi i lepom vremenu.

Ovi trendovi u uređenju doma tokom leta pružaju nam mogućnost da unesemo svežinu i radost u svoj životni prostor. Bez obzira na vaš lični stil, ovi trendovi mogu biti inspiracija za stvaranje prijatne i ugodne atmosfere u vašem domu tokom toplih meseci.

Portal BRAVACASA.RS: Letnji trendovi uređenja doma

Sve o uređenju i aktuelnim trendovima možete pronaći na bravacasa.rs

Letnji trendovi: Saznajte kako izgleda moderna dnevna soba ovog leta

Letnja dekoracija terase: Vodič za kupovinu

Prirodni materijali u fokusu: Najlepše drvene kuhinje

Kreativne ideje za uređenje malih kupatila: Iskoristite prostor na pametan način

Greške prilikom uređenja koje kradu prostor

Borjana Božić Liudmila Chernetska/gettyimages