Moderne kuhinje koje odišu udobnošću

Bitno je da kuhinja bude praktična, lepa i udobna. Pogledajte savete stručnjaka Aleksandra Osipova za moderne kuhinje koje su pritom i udobne. 

by | 26 januara, 2023
moderne kuhinje

Kuhinja je prostorija u kojoj ne samo da kuvamo, već se tu okupljamo, razgovaramo sa porodicom i prijateljima, pijemo čaj i kafu, jedemo i na neki način tu se restartujemo. Bitno je da kuhinja bude praktična i lepa, ali pre svega udobna. Pogledajte savete za moderne kuhinje koje su pritom i udobne. Saveti dolaze od stručnjaka Aleksandra Osipova.

Moderne kuhinje i detalji koji će ih učiniti udobnim

moderne kuhinje

brizmaker/GettyImagesPlus

Tapete

Ovo je detalj koji je odličan za dodavanje topline i pozitivnog raspoloženja bilo kojoj prostoriji. Osim što estetski doprinose prostoriji, prilično su pristupačne. Zbog toga, kada vam jedne dosade, lako ćete ih zameniti.

moderne kuhinje

Joe Hendrickson/GettyImagesPlus

Stolnjaci

Uz pomoć ovog vrlo dekorativnog predmeta unećete veselost u vašu kuhinju. Izaberite materijal koji se lako čisti, odnosno koji se pere u mašini. Da biste postigli da udobnost kuhinje, bitno je da se rasteretite brige o mrljama na koje stolnjak sigurno neće biti otporan.

Zavese od tila su pravi ukras za moderne kuhinje

Mnogi ljudi izbegavaju da stavljaju zavese u kuhinji. Međutim, ukoliko se pravilno odaberu, zavese od tila dodaće udobnost i osećaj lakoće našoj kuhinji. One čine da kuhinja izgleda ispunjena svetlošću i svežinom.

Salvete

Salvete su dekorativni element koje možete sami napraviti. Izaberite odgovarajući materijal i napravite nekoliko različitih kompleta salveta. Možda se čine kao sitan detalj, ali one su ipak dovoljno velike da transformišu vašu modernu kuhinju. Izaberite boje koje vam odgovaraju i za kratko vreme napravite promenu.

Girlanda

Ko kaže da je ovo isključivo novogodišnji ukras? Girlanda se u domu koristi kao dekoracija bez obzira na doba godine. Doprinosi da bilo kog dana imamo praznično raspoloženje, ali i udobnosti. Iako pre svega treba da bude praktična pa pronalaženje mesta za venac nije tako lako kao u drugim prostorijama, girlanda bi se sjajno uklopila ukoliko bismo je smestili oko prozorskog okvira.

Jastučići na stolicama: čine moderne kuhinje potpunijim

Jastučići na stolicama napravljeni od tkanine na najbolji način doprinose udobnosti. Pritom, popunjavaju prostor i mogu dobro doći kao dekoracija. Pružaju mekoću, a ipak pored te dekorativne komponente pružaju i druge koristi.

Dekoracije na policama

Prilikom odabira ovih ukrasa treba da budemo umereni. Dekoracije u kuhinji ne bi smele da remete njenu funkcionalnost. U svakom slučaju, nekoliko elemenata dobrog dizajna neće narušiti usklađenost, a svakako će transformisati prostor.

Cveće u saksijama

Zelene biljke sa puno listova doprinose udobnosti jer dodaju život unutrašnjosti. Zapamtite da biljke ne bi smele biti smeštene blizu šporeta.

Vaza

Držanje vaze na stolu je jedan od najlakših i najklasičnijih načina da osvežite enterijer. Cveće u vazi menjaćete u skladu sa svojim raspoloženjima. Osim cveća, vazu možete napuniti ukrasnim kamenjem ili mrtvim drvetom. Šta god od ovoga da izaberete, sigurni smo da će vaša kuhinja biti i moderna i udobna u isto vreme.

Drvene kutije

Obrađeno drvo dodaje udobnost. Pored udobnosti, u kuhinji su ovakve kutije i vrlo praktične jer u njima možete držati začine. Moderne kuhinje vole boju drveta i prirodnih materijala.

Jovana JevtićEkaterina Rabchanyuk/GettyImagesPlus