Šta vaša omiljena boja laka za nokte govori o vama?

by | avgust 10, 2013

Nema lakšeg načina da u svoj outfit ubacite razne boje od lakova za nokte. U ponudi svakodnevno nailazimo na nove nijanse od metalik, preko mat do sedefastih boja,a od skupljih do jeftinijih, od neutralnih do jarkih i upadljivih…

nail-polish

Mnoge od nas imaju jednu „kategoriju“ boja koje češće i radije nosi, a sudeći prema rečima stručjnaka to može da kaže nešto o našem karakteru. Da li se slažete sa njima?

1. Neutralne boje
Žena koja bira neutralne nijanse je mudra i ceni klasični stil. Najverovatnije se bavi poslom koji zahteva određeni nivo ozbiljnosti i strogosti. Pomalo je perfekcionista i potrebno joj je vreme da se opusti.

2. Jarke boje
Dame koje najradije biraju jarke i upadljive nijanse vole zabavi u dobar provod, ali su i pomalo stidljive. Karakteristike zavise i od vrste jarkih boja, pa tako neonske nijanse vole mlade i zabavne devojke, dok su koralne i pink boje rezervisane za razigrane dame. Sa druge strane, crvene nijanse su pokazatelj žena koja je svesna svog seksepila.

3. Tamne nijanse
Ovakve boje ne nose više samo vamp devojke, već i chic dame koje uglavnom vole da se poigravaju i eksperimentišu sa novim mondim trendovima. Vole da zavode, ali u sebi kriju i dozu pobunjeništva protiv ustaljenih normi.

5. Šljokice
Ako ste slobodnog duha i volite opuštenu atmosferu, velike su šanse da u svojoj kolekciji lakova krijete uglavnom one sa šljokicama. Takve osobe rado se upuštaju u avanture, i ne mare mnogo za trendove i pravila – sve dok se dobro zabavljaju.

6. Metalik nijanse
Ovakve boje rezervisane su za prefinjene žene koje pomalo uživaju u drami i teatralnosti. U sebi kriju avanturistički duh, koji je često sputan jer ne žele previše da se izdvajaju od drugih. Ali, to često nadoknađuju time što su najglasnije udruštvu.

7. Ukrasi
Nail art omiljen je mnogim damama, a najviše onima koje su smele, umetnički nastojene i koje uživaju u pažnji.

8. Teksture
Poput nail art-a, različite teksture na noktima (poput „ispucalih“ noktiju ili efekta zmijske kože) nose žene koje postavljaju trendove, vole da eksperimentišu i umetnički su nastrojene. Ponekad njihova futuristička moda ili stavovi ne nailaze na odobravanje okoline, ali njima to nije važno.

9. Pastelne boje
Iako važe za romantične i ženstvene boje, u poslednje vreme pastelne nijanse pridobile su mnoge dame koje ne spadaju obavezno u grupu takvih žena. Vole ih i dame koje nisu sigurne kako da ispolje svoju ženstvenost, pa traže jednostavan način za to, ali i obožavateljke drugih nijansi, koje ipak s vremena na vreme žele da se odmore od lakova koje inače koriste.

Izvor: Life Content

Tagovi: