Aktivnosti od 30 minuta za sagorevanje kalorija

by | 27 decembra, 2021
aktivnosti od 30 minuta za sagorevanje kalorija

Aktivnosti od 30 minuta za sagorevanje kalorija koje vam predstavljamo u nastavku će vam i te kako pomoći, ukoliko je baš to vaš cilj. 

Iako postoji mnogo benefita vežbanja (a da nije samo mršavljenje), neverovatno je primamljivo pronaći kratkotrajniji trening koji za cilj ima sagorevanje kalorija. Baš zato, ukoliko nemate dovoljno vremena, a želite da izgubite višak kilograma, na pravom ste mestu.

U nastavku vam otkrivamo koje to vežbe od samo pola sata mogu da vam pomognu.

Aktivnosti od 30 minuta za sagorevanje kalorija

Trčanje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by joke (@_jookje_)


Trčanje je jedan od najboljih načina za mršavljenje. Sat vremena džogiranja sagoreva oko 700 kalorija. Osmislite plan trčanja, bilo na traci ili u prirodi. Pre početka, zagrejte kolena i zglobove, a nakon trčanja se istegnite.

Steper

Ukoliko ne volite da trčite, vežbe na steperu mogu da vam pomognu. Isto tako, izaberite pola sata penjanja i spuštanja niz stepenice u na prime zgradi. Ovakav trening  nam pomaže da sgaorimo i do 500 kalorija za 30 minuta.

Biciklizam

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joel (@joelhoddellphotos)

Vožnja bicikla sagoreva oko 500 kalorija na sat. Stoga, ovo vam može biti idealan trening, bilo u teretani ili u prirodi. Izaberite bicikl i kao glavno prevozno sredstvo do posla.

Pročitajte i… Vežbe koje radimo pogrešno su one za koje smo mislili da ih najbolje poznajemo

Plivanje

Ima li boljeg sporta leti od plivanja? A pola sata ove aktivnosti može da sagori i do 500 kalorija. Naravno, plivanjem se možete baviti i zimi, u zatvorenim bazenima.

Šetanje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luce✨ (@disneyluce)


Ukoliko niste aktivni tip i samo šetanje može da vam pomogne da izgubite višak kilograma. Promenite dnevnu rutinu i na posao idite peške. Ili izađite stanicu ili dve ranije kada se vraćate kući. Jednostavnim malim koracima lako ćete stići do rezultata.

lepotaizdravlje.rs Boris Jovanovic/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.