Brzo istezanje – 6 vežbi za veću gipkost i bolje držanje

by | 1 decembra, 2020
Brzo istezanje

Dugotrajno sedenje u istom polažaju ne prija ni mišićima, ni kostima. Bilo da radite u kancelariji ili zbog trenutnih okolnosti radite od kuće, pronađite vremena za brzo istezanje kičme, ruku i nogu. Tako ćete sprečiti nepravilno držanje, napetost i pritisak koji posle nekog vremena dovode do bola u leđima i vratu. (Pročitaj: 6 razloga da što pre počnete sa pilatesom)

Kratka šetnja, razmrdavanje i nekoliko vežbi vratiće vam energiju i razbistriti misli. Fitnes instruktorka Kajla Itsines je sa svojim pratiocima na društvenim mrežama podelila nekoliko vežbi za koje vam, osim peškira, nije potrebna nikakva dodatna oprema.

Uz malo dobre volje i samo 7 minuta dnevno povećajte gipkost i ublažite nelagodnost u svom telu.

Vežbe za brzo istezanje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KAYLA ITSINES (@kayla_itsines)

1. Zauzmite raskoračni stav i ruke ispružite iza leđa. Lagano ih povlačite unazad kako bi se pršljenovi vratili u pravilan položaj. Vežbu radite pola minuta, vodeći računa da ne pravite nagle pokrete kako se ne biste povredili (ne cimajte ruke, već kontrolišite pokret).

2. U raskoračnom stavu jednu ruku pružite iznad glave i savijajte je ka suprotnoj strani tela, pazeći da vam sve vreme kičma bude prava. Svaku stranu istežite po 20 sekundi. (Pročitaj: Efiksane vežbe za stomak i guzu (video))

3. U stojećem položaju privucite petu zadnjici uz držanje ravnoteže. Kolena traba da ostanu spojena, a svaku nogu istežite po 20 sekundi.

4. Istežite zadnju ložu tako što ćete u sedećem položaju stopalo prebaciti preko suprotne noge. Vežba treba da traje 40 sekundi (svaka noga po 20 sekundi).

5. Istegnite noge tako što ćete spojiti stopala (dok sedite), a kolena lagano gurati ka podlozi. Vežba traje 30 sekundi.

6. Kukove razmrdajte iskoracima koji treba da traju dvadesetak sekundi.

Brzo istezanje

Iako je veoma korisno, brzo istezanje ni u kom slučaju ne može zameniti redovne treninge koje treba praktikovati nekoliko puta nedeljno. Ono je tu da vam olakša svakodnevno funkcionisanje i pomogne da sačuvate dobru posturu.

lepotaizdravlje.rs kasto80/Getty via Guliver, Instagram

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.