Dve najbolje vežbe protiv bolova u donjem delu leđa

by | 9 decembra, 2015

Bolovi u leđima mogu da traju danima, te da vas remete u svakodnevnim aktivnostima, ali na jednostavan način sami sebi možete pomoći.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Bolovi u donjem delu leđa znaju da traju danima, da onemogućavaju normalno funkcionisanje i nikakvi lekovi tu ne pomažu.

Pročitajte i… Tri najbolje vežbe za savršenu zadnjicu

Dobra vest je da vežbom možete smanjiti, čak i sasvim ukloniti bol u leđima. Probajte sa ovim vežbama…

Koje su to vežbe pogledajte na sledećim stranama… 

Foto: PrintScreen

Foto: PrintScreen

Poza mačke
Kleknite i oslonite se na ruke, kičma neka bude ravna, pogled dole. Dlanovi vam moraju biti ispod ramena, a kolena tačno ispod kukova. Udahnite. Zatim, tokom izdisaja uvlačite stomak i savijajte leđa prema gore što više možete, kao mačka.

Foto: PrintScreen

Foto: PrintScreen

Poza krave
Iz položaja mačke pređite u položaj krave: udahnite i polako izvijte leđa prema dole, pršljen po pršljen. Podignite glavu. Trbušni mišići trebaju biti napeti kako bi pridržavali donji deo leđa. Ponavljajte vežbu naizmenično iz poze mačke u pozu krave i obrnuto.

Jedno reagovanje na “Dve najbolje vežbe protiv bolova u donjem delu leđa”

  1. Vesna kaže:

    Ovako, imala sam velike probleme sa donjim delom ledja. Nisam mogla normalno da funkcionisem. Nema gdje nisam isla od ljekara do kljudi na selu. Medjutim cula sam za coveka Tomislav Gasic iz Prijedora iz Bosne koji je doktor nauka iz Rusija za kičmu. Nasla sam ga jedva ali je vredelo. Ili se ide njemu u Bosnu a on i dolazi u Beograd na kliniku kod dr Djorovic. Posle terapije koja je trajala oko 40 minuta ja sam se odma osecala bolje i evo nakon mesec dana ja sam kao nova. Nek je ziv i zdrav. Ja sam ga nasla na njegovoj internet adresi gasictomislav.wordpress.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.