Ivana Korab savetuje kako da oblikujemo nadlaktice

Poznata manekenka dala nam je korisne savete koje i sama koristi za jačanje mišića ruku.

by | 22 juna, 2021

Kada smo zapitali koga od poznatih fitnes znalaca bismo pozvali povodom pitanja kako da oblikujemo nadlaktice i ojačamo ruke, na pamet nam je odmah pala beogradska manekenka Ivana Korab, koja je u javnosti poznata kao veliki fitnes fanatik. Budući da je nedavno na svet donela svoje prvo dete, vlasnica sportskog brenda FWI by Ivana Korab, ali i restorana zdrave hrane Love Greens, i sama se polako vraća treninzima, pa je zaista idealna sagovornica na temu kako da što brže zategnemo nadlaktice i dobijemo lepo oblikovane ruke.

Priredila: Nadežda Jokić

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Korab (@ivanakorab)

Kako da najefikasnije oblikujem nadlaktice?

Vežba koju bi svako mogao da radi, jer ne zahteva rekvizite, jeste „propadanje“. Ova vežba se radi sa sopstvenom težinom. Pri ovoj vežbi telo moramo da držimo maksimalno uspravno, bez naginjanja napred, jer tako vežba neće pogoditi triceps, koji je vrlo važan za izgled ruku. Kad smo uhvatili ručke, recimo sportskih rekvizita u parku, spuštamo se kontrolisanom brzinom do trenutka kad su nadlaktice paralelne s podom. Iz ove pozicije, držeći sve vreme laktove uz telo, a telo uspravno, vršimo potisak u smeru poda, sve dok ne dođemo ponovo u početnu poziciju. (Pročitajte i… Vežbe za izgradnju mišića ruku)

Ovo je važno znati

#1 Bućice za oblikovanje ruku

Jačanjem mišića postići ćete čvrste i lepo oblikovane ruke, a u tome će vam pomoć mali tegovi – bućice. Tajna uspeha je u vežbanju ramena, bicepsa i tricepsa barem dva puta nedeljno, kada za svaku mišićnu grupu treba raditi po tri ili četiri vežbe.

#2 Problem opuštene zadnje strane ruku

Najčešće problem kod žena predstavlja opuštena zadnja strana nadlaktice koju ćemo postepeno učvrstiti vežbama za triceps. U tu svrhu nam mogu pomoći i „obrnuti sklekovi”, vežba za koju nam je od rekvizita dovoljan samo, na primer, krevet.

#3 Ne zapostavite ramena

Pri vežbanju ruku ne smemo zapostaviti ni ramena, koja nas neće učiniti muškobanjastima, već naprotiv – naše ruke, ali i celo telo, izgledaće tako vitkije, jer će se vizuelno automatski struk delovati užim zbog jačih ramena. U tu svrhu uzmite bućice koje ćete najpre podići do nivoa očiju, zatim spustiti ih u početni položaj i potom podići u stranu (lateralno). Pokrete ponovite 10 puta u četiri serije.

#4 Svi mišići su važni

Glavni mišići na rukama uključuju biceps, triceps i deltoide. Morate izvoditi vežbe otpora za svaku grupu tih mišića – kako biste dobili tonus kakav želite i najefikasnije oblikovali svoje ruke.

Mirko Tabašević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.