Ako ne verujete probajte: Jedna vežba je dovoljna da dovedete telo do savršenstva za 60 dana

by | 30 januara, 2020
fitnes zdravlje

Jedna vežba dovoljna za sve

Često ni najrevnosnijim vežbačima nije lako da odrade ceo trening. Kada im naiđe loš dan i ne prija im da se u teretani zadržavaju satima preporučuje se proverena vežba koja angažuje apsolutno sve mišiće – svemogući plank.

Za razliku od trbušnjaka i drugih pokreta kod kojih radi samo jedan mišić ili samo jedna grupa mišića, kod planka (izdržaj), koji podrazumeva držanje čitave težine tela na rukama i nožnim prstima, aktiviraju se u isto vreme svi mišići u telu: ramena, grudi, središnji deo tela, zadnjica i zadnji deo nogu.

Najbolji fitnes rekviziti za vežbanje kod kuće+workout video

– Kako biste savladali plank, počnite s podizanjem samo podlaktica. Prvo, lezite s licem okrenutim prema podu, noge su ispružene, a laktovi savijeni pod uglom od 45 stepeni, tačno ispod ramena. Dlanovi su pritisnuti o pod. Noge razmaknute u širini kukova – savetuje fitnes trener Šaun T.

Zatim stegnite trbušne mišiće i poduprite se o nožne prste kako biste podigli telo. Telo bi trebalo biti u ravnoj liniji od glave do peta. Idržite 60 sekundi.

– Kičma mora toliko ravna da na leđima možete držati čašu vode dok idete gore-dole – kaže Šau, prenosi Hello!

Kako jačate mišiće, možete postepeno ostajati u položaju planka duže te više pružati ruke sve dok ih ne uspete potpuno ispružiti što je klasični oblik izdržaja.

Pet najčešćih fitnes grešaka

Kilogrami koji nikako ne odlaze, mršavljenje na delovima na kojima to ne želite, a zadržavanje masnih naslaga na butinama i stomaku… Da li imate ovakve ili slične probleme?

Predstavljamo vam pet najčešćih fitnes grešaka koje mnoge žene prave i upravo iz ovih razloga ne mogu da dobiju željene rezultate.

Pogrešno izvođenje vežbi

Neistezanje pre treninga

Neistezanje nakon treninga

Zanemarivanje određenih grupa mišića

Preskakanje faze odmora 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jen Selter (@jenselter) on

Foto: Guliver/Gettyimages

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.