Kako izgubiti kilograme posle porođaja? Evo zanimljive ideje! (Plus, neopisiva doza slatkoće)

by | 27 januara, 2017

Postoje različiti načini da se nakon porođaja vratimo u formu. Čeriti LeBlank (28) izabrala je jedan od neobičnijih. I, istovremeno, jedan od instagramatičnijih (osmeh). Naravno, ne preporučujemo ga svima, ali isplati se odvojiti malo vremena da pogledate fotografije, neodoljive su.

Ova šminkerka i grafička dizajnerka i Klirvotera na Floridi, nakon rođenja dvoje dece počela je da vežba jogu kako bi se vratila u formu. A ubrzo nakon toga za nju i njenu decu joga je postala i više od običnog vežbanja. Oni je sada koriste kako bi provodili više vremena zajedno i produbili odnos roditelj-dete.

„Uživam u tome da budem fit, volim da vežbam, i izuzetno sam srećna što tu svoju ljubav delim sa decom“, ispričala je Čeriti za portal people.com. „Počela sam da vežbam kako bih se vratila u formu, o onda sam primetila da su mi mišići ruku i kora (centralnog dela tela) sve jači, kao i da postajem fleksibilnija. Iako to nije prva asocijacija kada se kaže ‘joga’, mnogi joga-položaji zapravo jačaju kor, što je veoma važno jer su mišići stomaka nakon trudnoće opušteni.”

Kako su godine prolazile, Felisiti je u svoju praksu počela da uključuje i akrobatsku jogu, a njome se bavila i tokom druge trudnoće i nakon rođenja kćerkice Felisiti (2). „Vežbala sam kod kuće i deca su jednostavno bila uvek pored mene. Kada su poodrasli i prohodali, počela sam da ih podižem i igram se s njima dok vežbam. Tako je počelo.

„Deci je sve to neverovatno zabavno“, tvrdi Felisiti. „Ponekad im pokažem fotografije pokreta koje bismo mogli da izvedemo i dogovorimo se gde će spustiti ruke. Uvek su tako uzbuđeni kada uspemo da izvedemo novu akrobaciju.”

„Htela bih da ohrabrim i druge mame da vežbaju sa svojom decom“, zaključuje Felisiti. A mi napominjemo: Ne mora to biti akrobatska joga. Bilo kakva fizička aktivnost korisna je za telo, a vreme provedeno s roditeljima za duh deteta.


Šta vi mislite o ovom načinu vežbanja? I da li ste dovoljno fizički aktivni?

Pročitajte i… Koji joga stil je najbolji za vas?

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.