Lako do cilja: 3 vežbe za vitak struk i zategnut stomak

by | 16 marta, 2016

Muškarci i žene odlaze na trening podstaknuti različitim motivima, ali imaju i nešto što im je zajedničko, a to je želja sa uskim strukom i dobro mišićno izgrađenim stomakom.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Neretko su upravo dobro razvijeni trbušnjaci po mnogima dokaz uspešnog treninga. KOd pripadnika oba pola oni su sastavni deo vežbanja, a kod suprotnog pola izazivaju efekat privlačnosti.

Iako se najveća pažnja uobičajeno posvećuje spoljašnjoj trbušnoj muskulaturi treba naglasiti kako upravo vitak i uzak struk podrazumeva snažnu unutrašnju trbušna muskulaturu.

Pročitajte i… Započnite borbu na vreme: 5 najboljih vežbi protiv celulita

Kako bi se trbušnjaci adekvatno izgradili, a istovremeno struk postao tanji, uz vežbe pregibanja i stabiliziranja trbušnih mišića abdomena koje je potrebno ravnomerno izvoditi, potrebno je i paziti i na količinu unetih kalorija tokom dana. Potpuni apsurd bio bi da posedujete snažne mišiće abdomena koje niko, pa ni vi sami, ne može da vidi zbog previše masnih naslaga.

Pročitajte i… Najbolje vežbe za 4 različita oblika zadnjice

Dakle, zdrava i umerena ishrana prvi je korak do savršenog stomaka, a kao „šlag na tortu“ dodaje se trening mišića abdomena. Predlažemo vam tri vežbe koje se izvode pomoću pilates lopte koje su u ovu svrhu najdelotvornije jer takvo izvođenje vežbi zahteva postizanje stabilizacije tela, a time se automatski aktivira unutrašnja trbušna muskulatura.

Pomoću pilates lopte istovremeno je moguće snažno aktivirati i unutrašnju i spoljašnju trbušnu muskulaturu. Vežbe za stomak koje možete raditi uz pomoć pilates lopte pogledajte na sledećim stranama…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

1. Izdržaj

Podlakticama se naslonite na loptu za pilates, a potpora donjem delu tela neka vam budu vrhovi prstiju na podu. Postavite telo u položaj u kojem su vam leđa ravna i potrudite se da u ovom položaju ostanete što duže možete.

Pročitajte i… Da li ih i vi pravite? 5 najčešćih grešaka prilikom kardio treninga

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

2. Privlačenje kolena prema grudima

Dlanove postavite na podlogu, a potkolenice na pilates loptu. Postavite telo u položaj u kojem su vam leđa ravna. Naizmenično privlačite kolena prema grudima, te ih vraćajte u početni položaj na način da ne menjate potporu tela.

Pročitajte i… Trčanje i hrana: Najbolja kombinacija za istaknute mišiće

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

3. Približavanje natkolenice grudima

Potpora tela je u ovom slučaju na donjem delu leđa kojim ste se oslonili na loptu i na stopalo jedne noge, dok drugu nogu treba da isptužite ravno s podlogom. Istovremeno približavajte ispruženu nogu i gornji deo tela na način da se savijate u području abdomena.

Pročitajte i… 3 najbolja rekvizita za kvalitetan kućni trening

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.