Najbolja vežba za ravan stomak

by | 7 avgusta, 2017

Nema žene koja ne želi ravan i čvrst stomak. I verovatno se svaka bar jednom zapitala koliko će trbušnjaka morati da uradi da bi to postigla. Ali, imamo za vas jako dobru vest, jer za postizanje najpoželjnijeg stomaka je dovoljna jedna, najlakša vežbu, koja će vam za samo dve nedelje ‘isisati’ stomak.

Foto: Thinkstock

Dakle, za ravan stomak ne morate da se mučite i radite beskonačan broj trbušnjaka, jer smo otkrili najlakšu vežbu za postizanje ravnog stomaka. Fitnes stručnjaci tvrde da je učinkovitija od trbušnjaka. Tajna ove vežbe koja se zove „isisavanje stomaka“ je – pravilno disanje. Ukoliko je budete radii pravilno ojačaćete ceo središnji deo tela, ali i poboljšati držanje. Ovakva tehnika dubokog disanja i ‘isisavanja’ vazduha iz stomaka, deo je pilatesa i joge, ali možete je raditi odvojeno od tih vrsta vežbi.

Čim se probudite (idealno bi bilo na prazan želudac i dok ste još u krevetu) lezite na leđa sa savijenim kolenima i stopalima položenim na krevet. Udahnite pa duboko izdahnite i uvucite stomak toliko jako kao da pupak želite da zalepite za kičmu. Što ga više uvučete to će biti jača kontrakcija i učinkovitost ovog pokreta. Zadržite uvučeni stomak 15 sekundi za početak, a kako budete napredovali produžićete trajanje stiska sve do 60 sekundi, uzimajući plitke udisaje prema potrebi. Ponovite sve 3 do 5 puta.

Kad budete spremni za težu verziju ‘isisavanja’ stomaka, radite vežbu klečeći na kolenima i dlanovima, sedeći ravno u stolici ili na lopti za pilates. Nakon određenog vremena vežbanja stomak ćete moći da držite stisnutim dok sedite ili stojite tokom celog dana.
Rezutate ćete primetiti već za dve nedelje.

Pročitajte i … Zdrava hrana za ravan stomak

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.