Ovo je novi fitnes trend! Šta mislite o njemu?

by | 11 februara, 2017

Treneri početnicima savetuju da za početak pokušaju da puze, baš onako kako to rade deca koja još ne znaju da hodaju.

Foto: getty

Foto: getty

I svet fitnesa mora iz godine u godinu da nudi nove trendove, nove oblike vežbanja i nove rekvizite jer bi bez toga svakodnevno vežbanje moglo postati dosadno. Svaka novotarija u svetu vežbi donosi novu i veću zaradu, a oni koji trendove ne slede ostaju u pozadini.

Tako je na Balans Festivalu održanom u Velikoj Britaniji predstavljen novi trend, a to je puzanje koje jako nalikuje na puzanje beba koje još ne mogu hodati.

Vežbe se izvode na podu, a glavno “pomagalo” je težina tela. Kako za ovaj oblik vežbanja nisu potrebne nikakve sprave ni rekvizite, jednom kada se nauče, više nije potreban odlazak u fitnes-centar, već se može vežbati i kod kuće na minimalnom prostoru.

Pročitajte i…Lični trener joge otkriva tajne savršenog tela Dženifer Aniston

Nastavite na sledećoj strani…

Foto: getty

Foto: getty

Iako na prvi pogled ove vežbe izgledaju vrlo jednostavno, one nisu nimalo lagane, a zahtevaju i dobru koordinaciju. Osim toga, to su vežbe snage i izdržljivosti koje jačaju celo telo, a posebno mišiće trupa. Treneri koji su na spomenutom sajmu govorili o ovom obliku vežbi kažu da mogu pomoći i kod regulisanja visokog krvnog pritiska, ali i kod bolova u leđima, što je sve veći problem u savremenom svetu.

Pročitajte i…Izdvojite 5 sekundi ujutru i smršajte – potrebno je samo ovo

Iako postoji bezbroj vežbi, treneri onima koji započinju savetuju da prvo pokušaju puzati napred i nazad, baš kao što to rade i bebe. Treba samo paziti da kičma bude u neutralnom položaju i da ruke i noge budu razmaknute u širini bokova i ramena.

3 reagovanja na “Ovo je novi fitnes trend! Šta mislite o njemu?”

  1. Biljana P. kaže:

    Ovo je super savet, i mislim da ce mnogima biti koristan.

  2. Vesna V kaže:

    Verujem da vezba nije nimalo laka.Ali je zato nagrada savršena linija i dobro zdravlje.Nov i neobican metod vežbanja ali koristan jako.

  3. ALEKSANDRA kaže:

    Nisam znala da patim trend u fitnesu. Svakog dana u igri sa decom puzim. Mada mi se efekat nesto i ne vidi. Iskreno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.