Plesni trening za telo i dušu (video)

by | 28 oktobra, 2020

Plesni trening koji će vas preporoditi

Nije lako pronaći motivaciju za treniranja ponekada ni onima koji vole da se bave raznim fizičkim aktivnostima, a kamoli ljudima koji na trening gledaju kao na nužno zlo. Baš zbog toga neophodno je da se poslužite raznim cakama kako biste uspeli da zavolite jednu od stvari koja vam je, hteli vi to da priznate ili ne, od ključne važnosti za zdravlje. Dve stvari koje vam i te kako mogu pomoći, jeste da nađete nekog sa kim ćete ići na treninge, a druga da istražite koji vam vid vežbanja najviše odgovara. Tako ćete usput i zavoleti treniranje. (Pročitaj: Ishrana i trening: Koja je to prava vrsta „fitnes goriva”)

Upravo zbog toga, veliki broj, najčešće, dama okreće se plesnim programima kako bi se kroz ritam i zabavne koreografije vratile u formu ili smršale.

Plesnih programa iz godine u godinu sve je više, ali kako se čini,  konkurencija za Džulijan Haf nije predstavljala nikakav problem. Slavna američka plesačica i glumica kreirala je sopstvenu plesnu metodu Kingry kroz koju ljude dovodi do transformacije – psihičke i fiziče.

Plesni trening

Ova dama veruje kako plesnim pokretima možemo i u potpunosti da transformišemo način na koji razmišljamo i tako doprinesemo našem mentalnom zdravlju. Baš zbog toga, odlučila je da kreira Kingry koji spaja jogu, metodu pravilnog disanja, meditaciju i plesni pokret. (Pročitaj: Ne, nisu čučnjevi: Desetominutni trening za zadnjicu (video))

Metoda Kingry nisu klasični plesni pokreti pri čijem izvođenju morate da naučite koreografiju, već uz pomoć trenera polaznici izvode korake pomešane s joga pozama i pokretima koji su, kako kaže Džulijan, ljudi izvodili hiljadama godina unazad.

Pogledajte kako izgleda Kingry, možda je baš on prava stvar za vas.

lepotaizdravlje.rsGuliver/getty images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.