Za odličan seksualni život: Trening koji će vam pomoći da budete bolji u krevetu

by | 13 novembra, 2020

Vežbe za poboljšanje seksa. O, da!

Seks je bez upitnika omiljena fizička aktivnost ljudi. Međutim, iako je neki smatraju nekom vrstom treninga, to baš i nije tako pogotovo ako želite da smršate ili sagorevate masti.

Naime, kako je pokazalo jedno istraživanje muškarci tokom seks sagorevaju 4,2 kalorije u minuti, dok žene 3,1 kaloriju. Kada se setimo da je prosečno trajanje seksa kraće od 20 minuta, ove brojke nisu baš najbolje, zar ne? Stručnjaci se slažu da ćete više kalorija izgubiti na pokretnoj traci nego tokom seksa. (Pročitaj: Kako da znate da li imate odličan seks)

Međutim, iako seks nema mnogo uticaja kada pričamo o skidanju kilograma, obrnuto, trening može imati itekako uticaja na poboljšanje seksualnog života.

Kako biste izvukli maksimu iz treninga, a u korist svog intimnog života trebalo bi posebno da obratite pažnju na određene delove tela. Pre svega pričamo o mišićima karlice.

Jedno istraživanje dokazalo je kako i posle porođaja, nakon samo osam nedelja odrađivanja vežbi za karlicu i karlične mišiće dolazi do pojačanja snage i efektnosti seksa. Baš zbog toga stručnjaci su osmislii seriju vežbi kojom ćete poboljšati vaš seksualni život i povratiti snagu i vitalnost.

Bojan89/Getty via Guliver

Vežbe za poboljšanje seksa i seksualnog života

Plank (20 sekundi)
Most (15 ponavljanja)
Skok čučanj (10-15 ponavljanja)
Kegelove vežbe za karlicu (10 ponavljanja sa zadrškom 5-10 sekundi)
Sklekovi (10-15 ponavljanja)
Golub poza (1. minuta na svakoj strani)

Rutinu možete ponoviti tri puta ili naviti timer na 30 minuta.

Seks nakon treninga, što da ne

Uzbuđenje je veće

Istraživanja su pokazala da vežbanje značajno povećava seksualno uzbuđenje. (Pročitaj: Samo za njegove oči: Zbog čega muškarci vole striptiz?)

Osećaćete se atraktivnije

Za seks je jako bitna slika kakvu osoba ima o sebi. Istraživanja pokazuju je da one žene koje nisu naročito zadovoljne svojim izgledom, pokazuju i manju želju za seksom i uzbuđenje tokom istog.

Orgazmi će vam biti bolji

Bez obzira na to radi li se o jogi ili dizanju tegova, svaka fizička aktivnost pomaže u smanjenju tenzije i povećava nivo endorfina.

Postaćete bliskiji s partnerom

Zašto ne biste zajedno i vežbali? To može da posluži kao odlična predigra za seks.

lepotaizdravlje.rschaoss/Bojan89/Getty via Guliver

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.