SUPER saveti: Vežbajte na kauču!

by | 26 januara, 2010

Sprovodite L&Z efikasni plan vežbi pet puta nedeljno – sportska oprema nije obavezna, a možete da zadržite i udobne papuče na nogama!

 

Vezbe na kaucu

 

 

cucnjeviČučnjevi
Aktiviraju: mišiće zadnjice i butina
Stanite uz ivicu kauča (okrenuti leđima) i razmaknite noge u širini kukova. Spustite se u polučučanj, tako da kolena budu u istoj liniji sa nožnim člancima. Stavite ruke na kukove i sedite na ivicu kauča. Uspravite se. Uradite dva seta vežbi od 15 ponavljanja.

 

trbusnjaciTrbušnjaci
Aktiviraju: mišiće stomaka
Lezite na kauč na leđa, ispružite noge i podignite ruke iznad glave. Podignite levu nogu, a potom odignite ramena sa kauča i pokušajte rukama da dohvatite prste levog stopala. Zadržite se u tom položaju nekoliko sekundi, a onda se spustite u početni položaj. Ponovite vežbu 15 puta levom nogom, a zatim i desnom. Uradite dva seta vežbi.

 

polucucnjeviPolučučnjevi
Aktiviraju: mišiće butina i listova
Stanite leđima okrenuti ispred kauča, ispružite levu nogu iza tela i postavite prednji deo stopala na ležaj, a ruke na kukove. Savijte desnu nogu u kolenu pod pravim uglom. Oduprite se petom i vratite se u početnu poziciju. Ponovite pokrete na levoj nozi 15 puta, a onda još 15 puta na desnoj. Izvedite dva seta vežbi.

 

sklekoviSklekovi
Aktiviraju: mišiće grudi, ruku i ramena
Oslonite se rukama, razmaknutim u širini ramena, na ivicu kauča. Ispravite telo i noge i oslonite se nožnim prstima na pod. Savijte laktove i spustite grudi prema kauču. Uradite koliko možete sklekova, držeći zategnute mišiće stomaka i ispružene noge. Odmorite se i ponovite vežbu.

 

 

vezbe za ledjaVežbe za leđa
Aktiviraju: mišiće leđa i ramena
Lezite licem okrenuti prema kauču i spustite levu ruku do poda, u kojoj držite daljinski upravljač ili lakši teg. Podignite ruku do visine ramena i primaknite lopatice. Zadržite se u ovom položaju nekoliko sekundi, pa spustite ruku na pod. Ponovite vežbu 15 puta, promenite stranu tela i ponovite vežbu 15 puta. Uradite dva seta vežbi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.