Vikend trening: Osvežite svoj fitnes plan

by | januar 16, 2016
Trener: Milan Zarić MSc

Trener: Milan Zarić MSc

Autor teksta: Milan Zarić MSc
Master profesor sporta i fizičkog vaspitanja
www.licnitrener.com

Siguran sam da vam je poznata situacija kada nakon određenog broja treninga dođe do malog zasićenja i potrebna nam je promena da nas iznova motiviše i ponovo pokrene. Predlažem vam vikend trening, promenite na kratko vašu fitnes rutinu.

Dodatni ili dopunski trening koji ćete raditi subotom ili nedeljom mora biti zabavan. Najbolji način da se zabavite je da izađete napolje…

Izdvojiću tri aktivnosti koje možete uvesti u svoj plan treninga, vožnja bicikla, pešačenje do Avale (ili neke vama obližnje planine) i plivanje.
1. Vožnja bicikla, u nekom od ranijih tekstova sam predlagao da bi bilo lepo provozati se biciklom po Beogradu, jedna od dobrih staza je ona koja vodi od Ade do 25. Maja ili stari Obrenovački put, sat vremena je sasvim dovoljno za dobar trening.
2. Pešačka tura do obližnje planine, odličan izbor za vikend trening. Pođite sa prijateljima i zacrtajte sebi kao cilj osvajanje nekog vrha. Svaka šetnja brže prođe uz razgovor pa je ovaj vid aktivnosti odličan za druženje.
3. Plivanje, sada u Beogradu imamo nekoliko bazena koji imaju termine za građane, pa se u neki sigurno možete uklopiti, 200 do 400 metara plivanja bez ili sa vrlo malom pauzom je prava mera. Ostatak vremena možete iskoristiti za lagano isplivavanje ili opuštanje u bazenu.

Sve moje blogove i savete za vežbanje možete pročitati OVDE.

Tagovi: