Kako da vam vežbanje postane deo svakodnevice

by | avgust 17, 2017

Uz gust poslovni raspored i generalno brz način života, najlakše je sa liste prioriteta skinuti vežbanje. Evo kako da ga uvrstite u svakodnevnu rutinu:

Foto: Thinkstock

1 Promenite stav! Umesto što pokušavate da ugurate vežbanje u rutinu, napravite od njega svakodnevnu rutinu.

2 Vodite dnevnik! Napravite sebi „sastanak“ između obaveza koje morate uraditi, a zatim se pojavite na njemu.

3 Pratite uspeh! Možda nemate vremena za odlazak u teretanu, ili ona ne radi kada vi imate slobodnog vremena, ali zašto ne biste napravili svoju rutinu, jer je bitno da se krećete. Počnite sa šetnjom, izbegavajte lift i protežite se kad god možete. Možda biste mogli i da se povežete sa nekom aplikacijom kako biste mogli da pratite uspeh i vidite koliko se trudite.

4 Spremite se unapred! Spremite sve stvari za vežbanje unapred, tako da ne morate žuriti kada dođe vreme za trening. Ako vežbate rano ujutru – stvari pripremite noć pre. Što manje stvari imate da uradite pre vežbanja, to će vam manje teško padati da ih na kraju i uradite.

5 Zdravo takmičenje! Sprijateljite se sa nekim ko takođe ima želju da trenira, kako biste se međusobno motivisali. Postavite cilj, podelite podatke o mršavljenju i možda ćete postići i više ako se budete prijateljski takmičili.

6 Brojanje kalorija! Unos hrane nakon vežbanja jako je važan. Pazite na kalorije.

Pročitajte i … Zašto sporije vežbanje daje bolje rezultate

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.