Fitnes eksperti tvrde da ove vežbe morate da preskočite ako želite da smršate

by | mart 10, 2017

Trening i fizička aktivnost, ako pokušavate da smršate, moraju da budu visoko na listi vaših prioriteta, jer bez njih nema trajnog gubitka kilograma. Puno se priča o vežbama koje će vam pomoći prilikom dijete, ali važno je da znate i koje vežbe bi trebalo da izbegavate. 

Upravo je to za Popsugar otkrio fitnes stručnjak Džon Rouli, jedan od direktora organizacije International Sports Sciences Association koja daje instrukcije fitnes trenerima.

Napominje kako nijedna od ovih vežbi nije loša sama po sebi i svaka je saveznik u mršavljenju, ali ako ste fokusirani na gubitak kilograma onda vam one neće dati željene rezultate ili će to omogućiti samo ako ih kombinujete sa drugim vrstama vežbi.

Joga

Sjajna je za dobijanje snage i toniranje tela, ali vama je potreban trening koji će stimulirati metabolizam na brži rad i potrošnju kalorija. Zbog toga jogu možete kombinovati sa vežbama visokog intenziteta.

Pročitajte i…10 minuta kardio treninga bez teretane. Ovo je naša preporuka!

Ostale vežbe pogledajte na sledećoj strani…

A photo posted by 刘努努 (@nunu_lexi_liu) on

CrossFit

„Ljudi koji nisu u dobroj formi teško će izdržati ovaj zahtevan fitnes režim na početku mršavljenja. Ovo je popularan režim, razumem zašto je ljudima zabavan i izazovan, ali način na koji se vežbe izvode može biti opasan za nekoga ko nije u tip-top formi“, smatra Rouli.

Isključivo kardio trening

Kardio vežbe sjajne su za razbijanje masnih naslaga, ali ako ih ne kombinujte sa treningom snage onda dolazi do gubitka mišića koji pak loše utiču na metabolizam. Rouli uz kardio vežbe preporuje trening sa tegovina, jer ćete njime stimulisati mišiće koji će sagorevati kalorije čak i kada jedete ili odmarate, prenosi portal Zadovoljna.

Pročitajte i…Gimnastičarke nam otkrivaju najbolje vežbe za savršeno ravan stomak


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Tagovi: